AP'den Türkiye ile müzakere açıklaması

Türkiye düşmanlığıyla bilinen Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin kesilmesinden yana olmadığını açıkladı.

AP'den Türkiye ile müzakere açıklaması
AP'den Türkiye ile müzakere açıklaması
GİRİŞ 18.11.2016 17:48 GÜNCELLEME 18.11.2016 17:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Avupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, "Mindener Tageblatt" adlı gazeteye yaptığı açıklamada, Türkiye ile devam eden müzakerelerin kesilmesinden kimsenin kazancı olmayacağına belirterek, "Diyalogsuzluk hiçbir zaman ilerleme sağlamamıştır, daha ziyade gerginliklerin tırmanmasına önayak olmuştur” diye konuştu. 

Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in halefi olarak gösterilen Schulz, “Tam tersine Türkiye’deki gelişmelere etkide bulunmak ve bazı şeylerin daha iyiye gitmesini sağlamak üzere elimizdeki önemli bir imkândan mahrum kalmış oluruz” ifadelerini kullandı.

"İDAM CEZASI GELİRSE MÜZAKERELER SONA ERER"

AP Başkanı Martin Schulz, Ankara ile müzakerelerin sadece Türkiye’nin idam cezasını yeniden uygulamaya koyması durumunda sürdürülme şansının kalmayacağını da vurguladı ve bu durumda görüşmelerin otomatikman sonlandırılacağına işaret etti.

Martin Schulz, Sosyal Demokrat Parti’nin başbakan adayı olup olmayacağı konusunu ise açık bıraktı ve bu konuda partisinin zamanı geldiğinde kararını vereceğini söylemekle yetindi. 

Gazetecilerin "AP Başkanı olarak görevde kalmak mı istiyorsunuz” yönündeki sorusuna ise Schulz, 17 Ocak 2017 tarihine kadar AP Başkanı olarak göreve seçilmiş olduğunu hatırlattı ve daha sonraki kararı zamanı geldiğinde açıklayacağını belirtti.

Martin Schulz, şimdiki Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’den boşalacak göreve, aynı zamanda partisinin başbakan adaylığını da üstlenmesi durumunda talip olacağı yolunda “Frankfurter Allgemeine Zeitung”da çıkan bir haberi yalanlamıştı.

YORUMLAR 5
  • saga 7 yıl önce Şikayet Et
    Müzakere adı altında AB'nin bütün pis işlerini bize yaptırdıkları yetmezmiş gibi bir de ülkemizi bölecek teröristleri neredeyse desteklememizi istiyorlar. Bu AB işi de müzakere saçmalığı da bitsin artık.
    Cevapla
  • Akim 7 yıl önce Şikayet Et
    iki yüzlü insanlarsiniz
    Cevapla
  • Bozoklu 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz istemiyoruz diyoruz adamlar kene gibi yapışıyor.
    Cevapla
  • 1970 7 yıl önce Şikayet Et
    Git kendi çöplüğünde öt
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    defolun gidin sahtekarlar. Avrupa batagina batmak istemiyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri