Toplam bin 800 uçuş iptal

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, cuma gününe kadar sürecek olan grev nedeniyle 912 uçuşu daha iptal etti. İptallerden 115 bin yolcunun etkileneceği açıklandı.

Toplam bin 800 uçuş iptal
Toplam bin 800 uçuş iptal
GİRİŞ 24.11.2016 09:38 GÜNCELLEME 24.11.2016 09:38

Lufthansa'dan yapılan açıklamada, Vereinigung Cockpit (VC) sendikasına bağlı pilotların grevi nedeniyle perşembe günü yapılması planlanan 3 bin uçuştan 912’sinin gerçekleştirilemeyeceği ifade edildi.

İptal edilen uçuşlardan yaklaşık 115 bin yolcunun etkileneceği belirtilen açıklamada, Lufthansa grubuna bağlı Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, SWISS, Avusturya Havayolları, Air Dolomiti ve Brüksel Havayolları şirketlerinin grevden etkilenmeyeceği kaydedildi.

TOPLAM BİN 800 UÇUŞ İPTAL

Açıklamada, bugün de dahil olmak üzere iki günlük grev nedeniyle toplamda yaklaşık bin 800 uçuşun iptal edildiği ve iptallerden yaklaşık 215 bin yolcunun etkilendiği aktarıldı.

4 BİN OTEL ODASI REZERVASYONU

Firmanın mağdur yolcular için en iyi çözümü bulmaya çalıştığı vurgulanan açıklamada, Ren-Main ve Münih bölgelerinde önlem olarak yaklaşık 4 bin otel odasının rezerve edildiği ifade edildi.

2014'TEN BERİ 14. GREV

Luftansa'daki pilotlar, 2014'den beri 14’üncü grevini gerçekleştiriyor. VC, daha önceki açıklamasında, pilotların ücret artışı konusunda Lufthansa ile yapılan görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığını bildirmişti.

GREV CUMA GÜNÜNE KADAR UZATILDI

Alman hava yolu şirketi Lufthansa'da görevli pilotların, perşembe günün yanı sıra cuma günü de grevde olacağı bildirildi.

Alman pilot sendikası Vereinigung Cockpit (VC) tarafından yapılan açıklamada, Lufthansa'da sendikaya bağlı pilotların bugün başlattığı iş bırakma eyleminin 25 Kasım Cuma da tam gün devam edeceği belirtildi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı