Fransa Kobani’de askeri üs kurdu

Fransa’nın Şanlıurfa sınırındaki Suriye’nin Kobani kentinde bulunan Miştenur Tepesinde askeri üs kurduğu iddia edildi.

GİRİŞ 24.11.2016 14:41 GÜNCELLEME 24.11.2016 14:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

2014 yılında DAEŞ’in Kobani’ye saldırısı sırasında ele geçirmek için YPG terör örgütü üyeleriyle şiddetli çatışmaya girdiği Miştenur Tepesi, Kobani’ye hakim bir tepe olarak biliniyor. Haziran 2016’da Suriye’ye asker gönderen Fransa, YPG terör örgütü üyeleriyle birlikte Miştenur Tepesinde askeri üs yapmaya başladı. Yaklaşık 5 ay süren çalışmaların ardından tamamlanan askeri üs içerisinde Fransa askerleriyle birlikte ABD askerleri ve YPG’lilerin de olduğu öğrenildi. YPG ve YPJ terör örgütü sözde bayraklarının dalgalandığı askeri üs içerisinde yaklaşık 10 metre yüksekliğinde gözetleme kulesi, barınaklar, mühimmat depoları, eğitim alanları, karargah binası, komuta merkezi olduğu iddia edildi.

Türkiye’nin sınır ötesine düzenleyebileceği operasyonlara karşı YPG terör örgütünün o bölgede Fransa ve ABD askerlerinin kullandığı bir üs kurdurduğu belirtildi.

YORUMLAR 3
  • Hakan Yigit Hollanda 7 yıl önce Şikayet Et
    iste bu yuzden bir anca bos birakilan her yere operasyon duzenlememiz lazim.. nasil oluyorda 80 milyondan 100.000 asker saldiriya gecmiyor anlamak cok zor !!!
    Cevapla
  • Galip 7 yıl önce Şikayet Et
    Bize ne işiniz var suriyede diğenlere sormak lazım kıtalar ötesinden gelenlerin ne işi var orada.
    Cevapla
  • Halid bin Velid 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence Fransa İran'ın gizli ajandası İran P5+1 ülkeleri ile Nükleer Antlaşmasında İran'ın kırmızı çizgisi nedir. Petrol doğal gaz kozunu kullanarak Şer kötülük ve terör ihraç etmekten başka bir işe yaramadı. Asıl Ambargo uygulanan ülkenin Ambargosunu delen üç maymunu oynayan ülkeler hangileridir. Bence batı ülkeleridir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı