BM'den Filistin uyarısı

BM Güvenlik Konseyi'nde yapılan açıklamada İsrail işgal yönetiminin yeni yerleşim yeri inşa etmesinin sahadaki durumu tehlikeli bir şekilde değiştirdiği ifade edildi.

BM'den Filistin uyarısı
BM'den Filistin uyarısı
GİRİŞ 24.11.2016 15:46 GÜNCELLEME 24.11.2016 15:46

Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov, İsrail'in doğu Kudüs'teki yeni yerleşim planlarının endişe verici olduğunu belirterek, "Filistin devletinin kurulma ihtimali daha önce hiç olmadığı kadar tehlike altında" dedi. 

BM Güvenlik Konseyinde konuşan Mladenov, İsrail'in yeni yerleşim planlarının endişe verici olduğunu ve sahadaki durumu tehlikeli bir şekilde değiştirdiğini söyledi.

İsrail hükümetine yerleşim planlarına son vermesi çağrısında bulunan Mladenov, "İsrail'in yerleşim planları genişledikçe sahadaki durum tehlikeli bir şekilde değişiyor. Filistinliler arasındaki iç bölünmeler alevleniyor. Filistin devletinin kurulma ihtimali daha önce hiç olmadığı kadar tehlike altında" ifadelerini kullandı.

Filistin devletine karşı çıkanları sorunun çözümü için hayata geçirilebilir bir alternatif sunmamakla eleştiren Mladenov, İsrail-Filistin sorunun çözümsüz kalmasının "radikalleri beslediğini" belirtti. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi