Avramopulos: "Mutabakat devam etmeli"

AB Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Avramopulos, Türkiye-AB arasındaki mülteci anlaşmasına ilişkin, “Mutabakatın devamı için her şeyi yapmalıyız” dedi.

Avramopulos: "Mutabakat devam etmeli"
Avramopulos: "Mutabakat devam etmeli"
GİRİŞ 28.11.2016 17:37 GÜNCELLEME 28.11.2016 17:37
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen 6. Avrupa İltica Destek Ajansı (EASO) İstişari Forumunun açılışında konuşan AB Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopulos, Avrupa'daki göçmen krizine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

KRİZ SONA ERMİŞ DEĞİL

Avramopulos, göçmen krizinin henüz sona ermediğini vurgulayarak "Avrupa'da göçmen durumu hala kırılgan ancak iyileşiyor. Mart’ta günde 10 bin göçmen gelirken şu an bu sayı yüzün altında" diye konuştu.

Geçen aylarda yaklaşık 8 bin sığınmacının Yunanistan ve İtalya'dan diğer Avrupa ülkelerine yerleştirildiği bilgisini paylaşan Avramopulos, Avrupa ülkelerine sözlerini hemen yerine getirmeleri ve kapasiteyi artırma çağrısında bulundu.

Avramopulos, sığınma başvurularının daha hızlı sonuçlanması için üye ülkelerden EASO kapsamında görev alan iltica uzmanı sayılarını artırmalarını istedi.

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki göçmen mutabakatının işlediğini ifade eden Avramopulos, "Bu mutabakatın işlemeye devam etmesi için elimizdeki her şeyi seferber etmeliyiz. Bu bizim önceliğimiz ve buna bağlı kalacağız" değerlendirmesinde bulundu.

"B, C, D PLANLARIMIZ VAR"

Öte yandan, düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan EASO Direktörü Jose Carreira, adalarda bulunan iltica uzmanı sayısını artırmayı planladıklarını kaydetti.

Türkiye ve AB arasındaki göçmen mutabakatının amaçlarının çoğuna ulaşıldığını belirten Carreira, "Bazı sorunlar yaşansa da mutabakatın yürümediğini söyleyemeyiz" ifadelerini kullandı.

Carreira, göçmen geçişlerinde sayı hızlı bir şekilde artarsa bir B planı olup olmadığına yönelik soruya, "Bu yarın da gerçekleşebilir. Emin olun B, C, D planlarımız da var. Gelişmeleri görüyoruz. Ama şu andaki gerçek bu değil. Türkiye ile ilişkiler bu bağlamda olumlu, aynı şekilde, değişmedi. Umalım ki bunun aksi olmasın" diye konuştu.

ERDOĞAN: KAPILAR AÇILIR

Avrupa Parlamentosu'nun geçen hafta Türkiye ile AB arasında yürütülen üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasını önermesinin ardından AB ülkelerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle demişti:

"Verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Kapıkule'ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz, 'Acaba Türkiye sınır kapılarını açarsa ne yaparız?' demeye başladınız. Bana bak, eğer daha ileri giderseniz, bu sınır kapıları da açılır bunu da bilesiniz."

YORUMLAR 34
  • Tebaa 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede bulunan en az 2 milyon suriyeli zaten avrupa birliği ülkelerinde yaşamak istiyor.Ellerinden gitmek istediklerine dair muvafakatname alınıp, gönüllü bir şekilde gitmek istedikleride dünyaya ilan edilmiş olur.
    Cevapla
  • Tebaa 7 yıl önce Şikayet Et
    TURKIYEDEKI suriyelilerin sayısı 3 milyonun üzerinde.Bunların en az 2 milyonu zaten avrupa birliği ülkelerinde yaşamak istiyor.ReiS kapıları açarsa zaten koşa koşa avrupaya gidecekler.Birazda avrupa insanı bu insani yükü taşısın. Bulgarlar ve yonanlilar tutuşmaya başladı bile.Valla isteyen suriyelilere avrupanın kapılarını açalım,gitmek isteyenlerdende kendilerinin bunu istediğine dair muvafakatnameyi de imzalatalim ki elimizde belge bulunsun.
    Cevapla
  • zaza kentli 7 yıl önce Şikayet Et
    açarız değil açın kapıları bakalım ne yapacaklar bu insan hakları savunucuları insanlara nasıl davrandıklarını bütün dünya görsün
    Cevapla
  • Adem 04 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için 3000 tane mülteci için kapılar açılsın yunan adalarına geçişlerine izin verilsin... bakın insan hakları diye feryat figan eden Avrupa ne yapacak ...
    Cevapla
  • MirMeheme 7 yıl önce Şikayet Et
    Yaşlı kıtanın dinozor zorbaları, Türkiye ile ilişkileri dondurun. Bu sayede kendimize gelelim. Bitsin artık bu platonik sersemlik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor