Türkiye AB'ye katılırsa...

Avusturya'da yabancı düşmanı cumhurbaşkanı adayı Norbert Hofer, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılması halinde, ülkesinin AB üyeliğini referanduma götüreceğine söz verdi.

Türkiye AB'ye katılırsa...
Türkiye AB'ye katılırsa...
GİRİŞ 29.11.2016 11:23 GÜNCELLEME 29.11.2016 11:24
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Yeşiller partisinin desteklediği rakibi Alexander Van der Bellen (72) ile televizyonda düelloya çıkan aşırı sağcı lider Hofer (45), çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hofer, Türkiye'nin AB'ye katılması ya da Brüksel'in daha merkeziyetçi bir politika izlemesi halinde, Avusturya'nın AB'den çıkıp çıkmamasını referandum ile halka soracağını belirtti.

Hofer, buna karşın şahsen Avusturya'nın Avrupa Birliği'nden çıkmasını istemediğini sözlerine ekledi ve "Defaatle söylediğim gibi, ben AB'nin olumlu yönde gelişmesini istiyorum" dedi.

Bellen ise "Avusturya'yı AB'den çıkarmakla tehdit eden" Hofer'in güvensizlik duygusu uyandırmaya çalıştığını öne sürdü.

BÜYÜK ÇEKİŞME

Avusturya'da 4 Aralık'ta düzenlenecek ikinci tur oylaması, ülke tarihinin en uzun cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasının ardından gerçekleşecek. Adayların yaklaşık 350 gün boyunca kampanya yürüttüğü seçimlerle ilgili son anketler, Pazar günkü yarışın büyük bir çekişmeye sahne olacağına işaret ediyor.

YORUMLAR 73
  • Son Osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Baksen küçük enişteye
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    avusturyayı başından beri konuşturan almanyadır ztn dilleride almancadır avusturya konuşuyorsa anlayınki merkel emir vermiştir
    Cevapla
  • VATANDAŞ 7 yıl önce Şikayet Et
    çokta tın size katılan kim asıl ülkemde referandum olsa halkımız sizleri istemez siz kes sesini sizden ne öğrenebiliriz ki şersiniz şer
    Cevapla
  • Ak ūlkūcū 7 yıl önce Şikayet Et
    Batik avrupanin kukla başkanlari.avrupa birliğinin borcunu søyleyin.iki yūzlū herifler.yūrū lan ordan.sen kimsin tūrk devletini agzina alacak.
    Cevapla
  • Hakan can 7 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat!! Bu bir oyundur,avusturya karşı geliyormuş numarası ile bize heyecan yaptirip bir grup kafir bize tekrar tasma takmaya calisiyor.lütfen,yalvariyorum artik bunlari gormeyen saf topluluğu olmayalim..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu