Rusya'da büyük askeri hareketlilik

Ukrayna sınırındaki dev tatbikat için aniden harekete geçen Rusya, aynı zamanda Kırım açıklarına da savaş gemileri gönderdi.

Rusya'da büyük askeri hareketlilik
Rusya'da büyük askeri hareketlilik
GİRİŞ 01.12.2016 12:03 GÜNCELLEME 01.12.2016 12:05
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Ukrayna'dan iki yıl önce Kırım'ı alan Rusya, bu kez sınırda aniden dev bir tatbikata girişiyor. Rusya lideri Vladimir Putin, sınır bölgesine 55 bin asker konuşlandırılması için emir verdi.

SAVAŞ GEMİLERİNİ DE GÖNDERDİ

Halen 7 bin 500 askerin bulunduğu Ukrayna sınırına gönderilen askerlerin çoğu Kırım'a yerleştiriliyor. Moskova yönetimi, aynı zamanda Kırım'ın batı açıklarına savaş gemileri gönderdi. Rus askeri yetkililer, Karadeniz'de pozisyon alan gemilerde her an tetikte olma emri verilebileceğini belirtiyor.

UKRAYNA'NIN TATBİKATI MOSKOVA'YI KIZDIRDI

Ukrayna ise, Kırım yakınlarında füze fırlatma tatbikatı yapıyor. Kiev yönetimi, tatbikatta fırlatılan füzelerin Kırım hava sahasının 30 kilometre yakınından geçeğini açıkladı.

Rusya, Ukrayna'nın icra ettiği tatbikatın uluslararası hukuku ihlal ettiğini savunuyor.

Moskova yönetimi, son olarak Ağustos ayında Ukrayna'yı Kırım'a özel harekât timleri göndermekle suçlamış ve bölgede gerilim tırmanmıştı.

Son dönemde NATO ile karşı karşıya gelen Rusya, uluslararası askeri örgütün Romanya ve Estonya'ya askeri yığınak yapmasına misillemede bulunmak için kara sınırı bulunmayan Kaliningrad'a füze sistemi yerleştirmişti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, İngiltere'nin Romanya ve Estonya'ya konuşlandıracağı askerlerin füzelerin görüş alanına gireceğini ilan etmişti.

Rusya, 2014 yılında Ukrayna'dan Kırım'ı alarak ilhak etmişti. Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı isyancılar ve Ukrayna ordusu arasında başlayan çatışmalar bir yılı aşkın süre devam ederken, 100 bine yakın can kaybı gerçekleşmişti.

ABD ve Avrupa Birliği, Moskova'yı Ukrayna'daki isyancılara destek vermek ve askeri çatışmalara dahil olmakla suçluyor ve Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımlar uygulamaya devam ediyor.

YORUMLAR 33
  • REALİTE 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar gerginlik ve güç gösterisi bir yerde mutlaka patlak verecek ve RUSLAR yakında birileyile savaşacak ama bu veyahut bunlar kim olacak bekleyip göreceğiz...Hazırlıklarımızı Ülke olarak mutlaka yapmalıyız..İllaki savaşa gireceğiz diye birşey yok fakat Dünyada ne zaman kutuplaşma yaşanmaya başladı arkasından gecikmeden DÜNYA harpleri yaşandı..Artık devletler savaşı Nükleerler ve hava savunma sistemleri en güçlüler arasında geçecek gerisi savaşın ilk evrelerinde yok olacaklar..Acilen tedbir alınmalı yeteri sayıda..Görüyoruz ki her yerden gelebilecek görülüyor artık tehdit..
    Cevapla
  • Isa 7 yıl önce Şikayet Et
    Putin yuzde yuz hakli. AB ukrayna uzerinden Putine darbe yapmak istiyor. Haydi Putin goster su katoliklere ortodokslarla nasil dans edildigini. Hep musluman olecek degil ya.
    Cevapla
  • cemil 7 yıl önce Şikayet Et
    yau putin AB beyimi takar bu satesonra koca CINLE ismirligi yapmis AB kim cogu iflaz etmis.
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Dünya savaşı başlamak üzere.Bütün tedbirleri alalım.
    Cevapla
  • hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    esad ve pyd isidi öso el nusrayi kovaliyo.
    Cevapla
  • hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    rusya kuvetli arkasinda cin var rusyaya istedikleri kadar ambargo uygulasinlar cin rusyaya yeter avrupa zaten iflaz etmis rusyanin mineraleri hesapsiz cinin ihtiyaci var.
    Cevapla
  • herr putin 7 yıl önce Şikayet Et
    sayin wladimir putin dünyada dengeleri deyistirdi enperyalist getirmekti güclerin amaci dünyai bir kutup haline getimekti malesef hayatkirikligina oradilar!!!!!!
    Cevapla
  • oğuzhan 7 yıl önce Şikayet Et
    savaş kötü. Allah düşmanın azabından yüce milletimizi korusun
    Cevapla
  • Mehmet Almanya 7 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna gec bile kaldi.
    Cevapla
  • herr putin 7 yıl önce Şikayet Et
    ukryna kim ac disa bagli rus gazi olmasa sovukta donacak ukrayina.
    Cevapla
  • herr putin 7 yıl önce Şikayet Et
    sayin wladimir putin dünyada senin syende dengeler deyisti sen büyük adamsin putin allah senin ömrünü uzatsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı