Avrupa bombalı araç saldırısı bekliyor

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı Fransa, Belçika, Holllanda, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere tüm AB ülkelerine DAEŞ'in bomba yüklü araçla saldırabileceği uyarısında bulundu.

Avrupa bombalı araç saldırısı bekliyor
Avrupa bombalı araç saldırısı bekliyor
GİRİŞ 02.12.2016 15:00 GÜNCELLEME 02.12.2016 15:00

Tüm ülkelere DAEŞ'in bomba yüklü araçla saldırabileceği uyarısını yapan Europol, ayrıca insan kaçırma gibi eylemlere dikkat çekti. En yüksek risk taşıyan ülkeler ise Fransa, Belçika, Holllanda, Almanya ve İngiltere. Europol, Avrupa için yeni saldırı ekipleri oluşturulduğu istihbaratını da paylaştı.

Avrupa Birliği'nin (AB) Polis Teşkilatı (Europol), terör örgütü DAEŞ'in yeniden yaşlı kıtayı hedef almasını bekliyor. DAEŞ raporunu yayınlayan Europol'e göre, terör örgütü Avrupa’da saldırılar düzenlemek için ekipler oluşturdu.

FRANSA VE BELÇİKA SALDIRILARI

DAEŞ'in 2015 ve 2016 yıllarında Fransa ve Belçika’da yaptığı saldırıları odak noktasına yerleştiren raporda, terör örgütünün AB topraklarında tekrar saldırmayı istediği yer aldı.

Yakın zamanda Avrupa'da terör saldırılarının münferit veya grup halinde gerçekleştirilebileceği ifade edilen rapora göre, DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyonda yer alan Avrupa ülkeleri en yüksek risk grubunda bulunuyor.

BOMBALI ARAÇ UYARISI

Raporda, DAEŞ'in Suriye ve Irak’takilere benzer şekilde bomba yüklü araçlarla Avrupa'da terör estirebileceği vurgulandı.

DAEŞ'in Irak ve Suriye'de ciddi zayıflaması durumunda bu bölgelerdeki yabancı savaşçıların AB ülkelerine dönmesi bekleniyor. Europol raporunda, yabancı savaşçıların geri dönmesinin riski artıracağı belirtiliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı