Almanya'dan küstah tehdit!

Alman Hristiyan Demokrat Birlik partili Başbakanlık Müsteşarı Peter Altmaier ve Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier Türkiye'yi Gümrük Birliği anlaşması üzerinden tehdit etti.

Almanya'dan küstah tehdit!
Almanya'dan küstah tehdit!
GİRİŞ 04.12.2016 15:32 GÜNCELLEME 04.12.2016 15:32
Bu Habere 304 Yorum Yapılmış

Türkiye ile AB arasında karşılıklı ve birbirine bağımlı çıkarların söz konusu olduğunu belirten Başbakanlık Müsteşarı Altmaier, Türkiye ile varılan mülteci geri kabul mutabakatının AB açısından bağımlılık yaratma tehlikesinin bulunmadığını söyledi. AB'ye şantaj yapılamayacağını belirten Altmaier Türk Hükümeti'nden terörle mücadele yasasının değiştirilmesini talep etti. Türkiye'nin verdiği sözlere uyması şartıyla ikili işbirliğinin sürdürülmesine dair birçok nedenin bulunduğunu ifade eden Peter Altmaier Türkiye'nin Ortadoğu'nun istikrarı, mülteci kaçakçılığıyla mücadele ve Türkiye'ye sığınan mültecilerin iyi bir geleceğe kavuşturulması açısından önemli bir partner olduğunu söyledi. Başbakanlık Müsteşarı vize muafiyetinin yürürlüğe girmesinin birlikte kararlaştırılan şartların Türkiye tarafından yerine getirilmesine bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

KÜSTAH TEHDİT: SIRA GÜMRÜK BİRLİĞİNE GELİR

Türkiye'ye daha sert davranılmasını talep eden Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier, ‘anlaşmazlıkta AB'nin gülünç duruma düşürülmesine müsaade edilemeyeceğini ve Türkiye'nin kaybedecek çok şeyi olduğunu söyledi. Bouffier ‘Focus' adlı Alman haber dergisine verdiği demeçte mülteci mutabakatının Türkiye' tarafından feshedilmesi durumunda Gümrük Birliği anlaşmasının feshinin gündeme getirilebileceğini belirtti. Hessen Eyalet Başbakanı, Türkiye'nin AB ile imzaladığı anlaşmadan büyük yararlar sağladığını ve Alman şirketlerinin Türkiye'de büyük yatırımlarının bulunduğunu dile getirdi.

Volker Bouffier Türkiye'nin öncelikle Almanya ile arasındaki bağları gevşetmesi durumunda refah düzeyini korumasının mümkün olmayacağını iddia etti ve anlaşmalara uymamasının Türkiye'yi daha zararlı çıkaracağını belirterek, "Anlaşmaları bozan taraf, diğer anlaşmaların da bozulabileceğini bilmeli”, dedi.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE TÜRKÇE
YORUMLAR 304
  • Mali Müşavir 7 yıl önce Şikayet Et
    Mümkünse Sittin sene görüşmeyelim
    Cevapla
  • nail erdoğan 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa birliğinizide gümrük birliğinizide deyip rest çekmeliyiz işimize bakalım.ecnebi haçlı ordusundan müslüman Türk devletine hayır gelmez 50 yıldır oyalandığımız yeter.herşeyimiz milli olmalı çok çalışmalıyız.Önce vatan
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna çenenizi yormayın.BİZ HİÇ BİR DEVLETTEN EMİR ALMAYIZ!
    Cevapla
  • DİNARLI 7 yıl önce Şikayet Et
    Gümrük birliğinden An itibarı ile Türkiyenin zararı 225 milyar dolar .Derhal durdursunlar.
    Cevapla
  • dıyarbakırlı 7 yıl önce Şikayet Et
    cokta tınnnn .....işnize bakın avruba daha ıyı gunlerınız haınler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar