Avrupa merakla bekliyordu, sonuç belli oldu!

Avusturya'da Cumhurbaşkanı seçiminde Hofer yenilgiyi kabul etti. Yeşiller'in adayı Bellen Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmış oldu.

Avrupa merakla bekliyordu, sonuç belli oldu!
Avrupa merakla bekliyordu, sonuç belli oldu!
GİRİŞ 04.12.2016 19:59 GÜNCELLEME 04.12.2016 20:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Avusturya'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi Bellen oldu Avusturya'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerini sol görüşlü Alexander Van der Bellen kazandı. AFP'nin haberine göre, yapılan projeksiyonlar, seçimlerin ikinci turunu Yeşiller Partisi'nin desteklediği bağımsız aday Bellen'in kazandığını ortaya koydu. Yüzde 56.3 oy alan Bellen'in, yüzde 46.4 oy alan aşırı sağcı rakibi Norbert Hofer'i geçtiği belirtildi.

HOFER YENİLGİYİ KABUL ETTİ

Kesin sonuçlar henüz açıklanmadı. Ancak aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin adayı Hofer'in kampanya yöneticisi de yenilgiyi kabul ettiklerini açıkladı.

Hofer, seçimi kazansaydı; İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da seçilen ilk aşırı sağcı devlet başkanı olacaktı. Göçmen karşıtı açıklamalarıyla bilinen Hofer, geçen hafta yaptığı açıklamada, Türkiye'nin AB'ye katılması ya da Brüksel'in daha merkeziyetçi bir politika izlemesi halinde, Avusturya'nın AB'den çıkıp çıkmamasını referandum ile halka soracağını belirtmişti.

HOFER KAZANSA BİR İLK OLACAKTI

Adaylardan Norbert Hofer'in kazanması durumunda İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana, Avrupa'da seçilen ilk aşırı sağcı devlet başkanı olacaktı.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 5
  • halil 7 yıl önce Şikayet Et
    neysa hofner viyanaya dayanmaya gerek kalmadı dua et
    Cevapla
  • abbas kamil 7 yıl önce Şikayet Et
    sonuç 102.7 nasıl oluyorsa biraz daha özen
    Cevapla
  • yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    hofer iptal edilen ilk seçimde de kazanamamıştı. yani değişen birşey olmadı yani.
    Cevapla
  • sefkat 7 yıl önce Şikayet Et
    Anayasa mahkemesinin devreye girip ilk seçimleri iptal etmesi işe yaradi yani.
    Cevapla
  • Vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bunun adı demokrasi. Be Hitler'in vahşi sürüsü, sizde olursa demokrasi, bizde olursa diktatör. Ülke içinde de buluyorsun iki sütü bozuk, kendinizin soyleyemediginiz sözü , bu satılık haine söyletiyor sonra konuşalım diyorsun. Bu ülkede ak parti kendi % 52 oy aldı. Diğer üç parti% 35 .Kim diktatör sizsiniz. Ensest ilişki ürün Avusturya .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…