BM’den korkutan açıklama

BM Güvenlik Konseyin'de düzenlenen Suriye oturumunda konuşan Staffan de Mistura, Halep'te yaşanan katliamın önümüzdeki günlerde İdlib'de de yaşanabileceğini ifade etti.

GİRİŞ 09.12.2016 12:02 GÜNCELLEME 09.12.2016 12:19
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin kapalı oturumunda Suriye ile ilgili konular ele alındı.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, oturumun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD ve Rusya'nın yarın İsviçre'nin Cenevre kentinde Halep'in doğusundaki bütün silahlı grupların geri çekilmesini görüşeceğini ifade etti.

Halep'in doğusunda muhaliflerin kontrolündeki bölgelerden şimdiye kadar 30 binden fazla kişinin ayrıldığını hatırlatan Mistura, Rusya'nın Halep'teki tüm askeri operasyonlarını durdurmasıyla kuşatma altındaki bölgeden yaklaşık 8 bin sivilin daha ayrılabileceğini belirtti.

Mistura, "Halep'te yaşananların önümüzdeki günlerde İdlib'de yaşanmayacağını garanti edebilir misiniz?" sorusuna, "Hayır, garanti veremem." yanıtını verdi.

TRUMP'IN EKİBİYLE GÖRÜŞME

Suriye'deki krize çözüm bulmak için barış görüşmelerinin tekrar başlaması önerisinde bulunan Mistura, "Belki de şimdi siyasi görüşmelere tekrar başlamanın tam zamanı. Askeri zafer barış anlamına gelmiyor, barışın ayrı kazanılması gerekiyor." diye konuştu.

Mistura, ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump'ın ekibiyle New York ve Washington'da görüşmeyi planladığını sözlerine ekledi.

BM DEVREYE GİRECEK

Kanada'nın öncülük ettiği ve Türkiye'nin de aralarında olduğu 70'ten fazla ülke, Halep'teki sivillerin korunması konusunu görüşmek için bugün toplanacak.

BM Genel Kurulu'ndaki toplantıda, Suriye'de ateşkesin sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması konularındaki karar tasarısı oylanacak.

Genel Kurul kararlarının bağlayıcı özelliği bulunmuyor ancak uluslararası kamuoyunun tutumunu göstermesi bakımından önem taşıyor.

KAYNAK: YENİ AKİT
YORUMLAR 18
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Peki ne yapmayı düşünüyorsunuz?
    Cevapla
  • Hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadaki insan hakları savunucusu olduğunu iddia eden sivil toplum kuruluşları nerde acaba bugün sesini cikarmayanlarin vicdandan yoksun olanları çok buyuk felaketlerle karşı karşıyalar Allahta onlara acimayacak
    Cevapla
  • yeşil. ...? 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc sizinde ulkenizi bu hale getirsin. Allah cc büyük.
    Cevapla
  • ayyıldız 7 yıl önce Şikayet Et
    lan bm denilen hiç bir halta yaramayan abd rus uşakları Allah sizi kahretsin.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 7 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'de Halep ve benzeri yerlerde yaşanan katliam ve insanlık dışı manzarayı Türkiye dışında kimse konuşmuyor, Türkiye dışında kimse Suriyeli mazlumların sesini Dünyaya duyurmuyor. Hele ki sözde demokrat diye haykırmaya çalışan kan emici, kapitalist ve sömürgeci AB bile 3-5 Suriyeli mazlum sınır kapılarına gelmesin diye 3-5 kuruşun hesabını yapıyorlar. Demek ki Dünyanın en insancıl ve Müslüman Ülkesi TÜRKİYE’DİR.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat