Irkçı lidere şok: Mahkeme Wilders'ı suçlu buldu

İslam karşıtı söylemiyle bilinen Hollanda'nın Özgürlük Partisi'nin (PVV) lideri Geert Wilders, 'nefret söyleminde bulunduğu' gerekçesiyle yargılandığı davada suçlu bulundu.

Irkçı lidere şok: Mahkeme Wilders'ı suçlu buldu
Irkçı lidere şok: Mahkeme Wilders'ı suçlu buldu
GİRİŞ 09.12.2016 14:41 GÜNCELLEME 09.12.2016 14:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nin lideri Geert Wilders, 'nefret söyleminde bulunduğu' gerekçesiyle yargılandığı davada suçlu bulundu. Hakim Hendrik Steenhuis, mahkemenin demokratik olarak seçilen bir milletvekili için yeterli bir ceza olduğunu belirterek Wilders hakkında bir ceza vermeyeceğini söyledi.

Wilders, 2014'teki Lahey mitinginde kendi partililerine yönelttiği "Hollanda'da daha mı çok yoksa daha mı az Faslı görmek istiyorsunuz?" sorusu nedeniyle, halkı düşmanlık ve nefrete teşvik etme suçlamasıyla hakim karşısına çıkmıştı.

2014'teki mitingde sorduğu soruya taraftarlarının "daha az" diye bağırarak cevap vermesinin ardından Wilders "Bunu ayarlayacağız" cevabını vermişti.

YABANCI DÜŞMANLIĞINA DEVAM

Wilders, kararın açıklanmasından önce Twitter hesabından bir mesaj yayınlamıştı. Mesajda "Karar ne olursa olsun, Faslılarla ilgili sorun hakkında doğruları söylemeye devam edeceğim. Hiçbir hakim, siyasetçi ya da terörist beni durduramaz" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • keno 7 yıl önce Şikayet Et
    Suçlu bulundu, ceza bile yok. Orada ırkçılığın dibi yaşanıyor. Hiç olmazsa 50.000 avro ceza kesip mülteci yardım vakfı na ödettirrseydin hakim, ırkçı hakim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…