İngiltere, çocuk sığınmacılara kapılarını açtı

İngiliz hükümeti, Fransa'daki Calais kampına ulaşmış 750'den fazla refakatsiz çocuk sığınmacının ada topraklarına getirildiğini bildirdi.

İngiltere, çocuk sığınmacılara kapılarını açtı
İngiltere, çocuk sığınmacılara kapılarını açtı
GİRİŞ 10.12.2016 14:56 GÜNCELLEME 10.12.2016 14:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İngiltere Göçten Sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Robert Goodwill, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Calais kampının geçen ekim ayında tahliye edilmesinden bu yana refakatsiz çocuk sığınmacıların ülkeye kabulü çerçevesinde Fransız yetkililerle çalıştıklarını belirtti.

Şimdiye kadar 750'den fazla çocuğun İngiltere'ye kabul edildiğini aktaran Goodwill, "Birçoğu, İngiltere'deki akrabalarının yanına gönderildi. Kimsesi olmayanlar ise ülke genelindeki yerel idarelerin bakımında. Fransa'da kalan çocuklar ise Fransız yetkililerin bakımında ve güvende" ifadelerini kullandı.

Goodwill ayrıca, bundan sonraki süreçte de Fransa'dan İngiltere'ye çocuk sığınmacıların kabulüne devam edileceği bilgisini paylaştı.

Ada yönetimi, mevcut halde özellikle İngiltere'de akrabası bulunan refakatsiz çocukları "hızlı transfer aile birleştirme programı" çerçevesinde ülke topraklarına kabul ederken, 13 yaş altı ve kız çocukları başta olmak üzere savunmasız görülen kimsesiz çocukları ülkeye alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    bu adi İngiliz'ler boşuna bu çocukları almıyor. ya militan yaparak psikolojik baskı ile çocukları terörde yatiştirip kullanacak veya masonlaştıracak
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    ya hrıstıyan ailelere verilecek yadaorgan mafyalarına satılacak ortadan kaybolan bınlerce suriyeli çocuklara ne oldu
    Cevapla
  • demir ersoy 7 yıl önce Şikayet Et
    yazık yazık ümmetin çocuklarına kimbilir o çocuklar hırıstiyan ailelere verilecek hırıstiyanlaştırılacak istismar edilecek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler