Avrupa'da bir ilk

Romanya'da yapılan genel seçimin galibi Liviu Dragnea, daha önce bakanlık da yapan Tatar Türkü Sevil Shhaideh'i başbakan adayı olarak açıkladı.

Avrupa'da bir ilk
Avrupa'da bir ilk
GİRİŞ 22.12.2016 10:16 GÜNCELLEME 22.12.2016 10:19
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Romanya’da 11 Aralık genel seçimlerinden zaferle çıkan Sosyal Demokrat Parti (PSD) Başbakan adayını Cumhurbaşkanı’na sundu.

Sosyal Demokrat Parti lideri Dragnea, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile bir araya geldi. Dragnea, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Iohannis'e başbakanlık için Sevil Shhaideh'i önerdiklerini söyledi.

Sevil Shhaided, 2012 yılında devlet sekreterliği görevinde bulunmuş, 2015 yılında Victor Ponta hükümetinde kalkınma bakanlığı yapmıştı.

ROMANYA VE AVRUPA'DA BİR iLK OLACAK

Romanya basınında Dragnea'nın önerisi son dakika olarak duyurulurken, Sevil Shhaideh'in başbakan olması durumunda Romanya'da ilk kez hem bayan hem Müslüman hem de Tatar Türkü'nün başbakan olacağı yorumları yapıldı.

YORUMLAR 6
  • Demokrat 7 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir kisinin Basbakan adayi olmasi, Romanya'nin Demokrasi de ne kadar Ileri bir seviye de oldugunun göstergesidir.
    Cevapla
  • erol yitik 7 yıl önce Şikayet Et
    cok iyi olur türkiye icinde
    Cevapla
  • MEHMET TÜRKMEN 7 yıl önce Şikayet Et
    romanya güme gitti saçını uzatırsa kurtulur...
    Cevapla
  • hasan aktaş 7 yıl önce Şikayet Et
    romanya halkı aslında tamamiyle tatar kökenlidir. aryan faşist kimlik mühendisleri tarafından siz romalısınız diye kandırılmıştır.. tamamen tatarca olan dilleri zorlamayla latince yapılmaya çılışımıştır. hala kimlik değiştirme çalışamaları devam etmektedir. dünyada romanyanın yaşadığı kimlik kıyımı başka yerde görülmemiştir.
    Cevapla
  • anlıyana 7 yıl önce Şikayet Et
    tum avrupa tatar kökenlidir. Asya zaten tatardir. kizilderilerde kizil dereden g'den kazak tatarlardir
    Cevapla
  • FLKOOO 7 yıl önce Şikayet Et
    Romanya uyanık. AB'nin dağılacağını gördüğü için şimdiden önlem alıyor... türk ve müslüman başbakan ile müslüman sermayeyi ülkesine çekmeye çalışacak.. çünki ABD ve Avrupa ülkelerinin ekonomileri bitik durumda.. şu an sıcak para müslümanlarda.... çinlilerden ise korkuyorlar büyük bir ihtimalle...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı