İlk görüntü geldi: Böyle arıyorlar!

Rusya'da 92 kişiyi taşıyan askeri uçak Karadeniz'e düştü. Kaza yerine ulaşan arama kurtarma ekipleri 4 kişinin cesedine ulaştı.

GİRİŞ 25.12.2016 13:13 GÜNCELLEME 25.12.2016 14:35
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığına ait, 92 kişiyi taşıyan Tu-154  tipi uçağın Soçi'den havalandıktan sonra Karadeniz üzerinde düştüğü bildirildi. İlk açıklamalarda uçaktaki kişi sayısı 91 olarak belirtilmişti, ancak son gelen bilgilerle uçakta 84 yolcu 8 de mürettebat olmak üzere 92 kişinin bulunduğu açıklandı. Bölgede bulunan arama kurtarma ekipleri 4 kişinin cesedine ulaştı. İlk ceset Soçi kıyılarına 6 kilometre uzaklıkta bulundu.

ENKAZA ULAŞILDI 

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, kıyıya 5 kilometre uzaklıkta yağ  izlerine, 1,5 kilometre mesafede ise uçağa ait parçaların tespit edildiğini  açıkladı.

Uçağın  plotaj hatası ve teknik arızadan düşmüş olabileceği dile getiriliyor. Uçağın parçalarının bulunduğu Soçi'nin Karadeniz kıyısında yolcuların özel eşyalarına da ulaşıldığı bildirildi.

 4 KİŞİNİN CESEDİNE ULAŞILDI 

Karadeniz'e düşen Tupolev-154 uçağı 1983 yılında üretildi. Uçağın son  tamiratı Aralık 2014'te, son bakımı ise bu yılın eylül ayında yapıldı. Uçağın  toplam uçuş süresinin yaklaşık 7 bin saat olduğu ifade ediliyor.  Moskova'dan havalanan Tu-154 tipi uçağın Soçi'de yakıt ikmali  yaptıktan sonra Suriye'ye gitmesi planlanıyordu. Uçak, Rusya'nın Suriye'deki  Himeymim üssünde yeni yıl konseri vermek için giden koro üyelerini taşıyordu.

YORUMLAR 13
  • mert 7 yıl önce Şikayet Et
    bu kazada mısırdaki uçak kazasıda iyi araştırılmalı
    Cevapla
  • hür adam 7 yıl önce Şikayet Et
    defalarca ucak lara bindim hiç korku nedir bilmem ama 2 defa tupole rus yapımı ucakla yolculuk yaptım şimdi ucak fobim başladı bana hep tekerliği cıkmak üzere olan el arabasını anımsatıyor rus ucakları
    Cevapla
  • Garip gurbetci 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bu uçak olayını tüm detayları ile iyi araştırmalı altından birileri çıka bilir
    Cevapla
  • kadir 7 yıl önce Şikayet Et
    Tüm gücümüzle rusyanin yanında olmaliyiz
    Cevapla
  • bg turk 7 yıl önce Şikayet Et
    uzuldugumu soyliyemem , hemde sociden kalkan ucak , soci Bulgaristan hocali kirim srebrenitsa , ve da bircok musluman kani var ruslarin elinde , hem rus yapimi bir ucak onlar normal sartlada zaten dusuyor , altinda bisey aramaya gerek YOK
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt