Erdoğan'ın da katılmasını istedi: Ben hazırım dedi

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, 9-12 Ocak tarihlerinde Cenevre'de başlayacak olan Kıbrıs çözüm müzakerelerine 'en üst düzeyde katılmaya hazır olduğunu' açıkladı.

Erdoğan'ın da katılmasını istedi: Ben hazırım dedi
Erdoğan'ın da katılmasını istedi: Ben hazırım dedi
GİRİŞ 09.01.2017 06:37 GÜNCELLEME 09.01.2017 06:37
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Açıklamayı yapan Başbakanlık bürosu, Başbakan Çipras'ın Cenevre müzakerelerinden başarılı sonuçlar alınması amacıyla çalışmalarını sürdürdüğü, 'Türkiye tarafında da aynı amaç güdülüyorsa, 12 Ocak'ta yapılacak garantör devletler görüşmelerine en üst düzeyde katılmaya hazır olduğunu' belirtti.

Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, garantör devletler toplantısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat katılmasını arzu ederken, Erdoğan'ın bu toplantıya katılımı konusunda henüz somut bir bilgiye sahip olmadıklarını belirtiyor.

Diğer yandan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, New York'ta bulunan Birlemiş Milletler merkezinde Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı ikili görüşmeden sonra 'maalesef uzlaşmaya yakın bir sonuç alınamadığını' açıklaması dikkati çekti.

Kocias'ın, Kıbrıs sorununun çözümünü öngören müzakerelerin çerçevesinde 'garantörlük sisteminin lağvedilmesi ve Türk askerlerinin Ada'dan çekilmesi' tezinde ısrar etmesi, 12 Ocak'ta yapılacak olan garantör devletler (Türkiye, Yunanistan, İngiltere) toplantısını başarısız kılacağından endişe duyuluyor.

Yunan basınındaki bazı yorumlarda ise "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin içinde karşılaştığı terör saldırılarına ve Anayasa değişikliği için yapılması beklenen referanduma daha fazla önem verdiğine" dikkat çekiliyor; "Erdoğan'ın Cenevre müzakerelerine katılmaması durumunda Kıbrıs çözüm müzakerelerinin Türkiye'de yapılacak referandumdan sonrasına kalacağı" görüşüne yer veriliyor.(

YORUMLAR 20
  • Erhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Erdogan butur davetlere katılmaması daha iyi hatta bazı teröre destek veren ülkelere sabotaj ve suikast eylemleri olabilir
    Cevapla
  • Akil 7 yıl önce Şikayet Et
    Sorun!.... Güney. Kıprıs sorunu . . . . . . . . İsrail sorunu Savaş değil!…ABD saldırısı .. azıcık Yerli ve Milli olalım ya.
    Cevapla
  • Gitme Reis! 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayin cumhurbaskanim. . Bu toplantıya siz gitmeyin. BaşBakanlık düzeyinde katılım yeterli olur. İçinden geçtiğimiz şu günlerde böyle bir toplantıya katılmanız guvenilmeyen Avrupa da tehlike arz edebilir. Allah her daim yar ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • fbora 7 yıl önce Şikayet Et
    Suriye li sığınmacılar Yunanistan ve Güney Kıbrıs ta azınlık oluşturacak kadar akın etmeli. Demografik yapıyı Orta Doğu ve istediğiniz her yerde degistirmek öyle bir ters tepecek ki. Belki uzun yıllar alacak ama bir Bumerang gibi sizi vuracak kurmak istediğiniz yeni düzen. iran.amerika.ingiltere başta olmak üzere ab ve ve onların maşaları
    Cevapla
  • nurettin demir 7 yıl önce Şikayet Et
    bende benzer düşünüyorum. kıbrısta 35 . paralelin güneyine mülteciler yerleşebilir.
    Cevapla
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    vermeyeceğiz kıbrısı... yunanistana bak sen devlet istese yunanistana güzel bir operasyon çeker azıcık korkutun şunları...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat