FM radyolar çöp oluyor! İlk adım atıldı

Norveç'te, analog radyo sinyalleri yerini analog FM sistemi yerini Dijital Ses Yayınına (DAB) bırakacak.

FM radyolar çöp oluyor! İlk adım atıldı
FM radyolar çöp oluyor! İlk adım atıldı
GİRİŞ 11.01.2017 12:37 GÜNCELLEME 11.01.2017 12:37

Norveç, analog radyo sinyallerini kapatacak.Uygulamayı ilk hayata geçirecek olan ülke Norveç, FM radyo sinyallerini yerel saatle 11.11'de kapatacak ve analog FM sistemi yerini Dijital Ses Yayınına (DAB) bırakacak.

Yalnızca DAB üzerinden dinlenebilecek yerel radyolara, sistem değişikliği için beş sene mühlet tanınacak.

DAB'a geçişten 7,9 milyon radyo alıcısı etkilenecek. Dijital radyolar, FM radyolar kadar pahalı olmasa da bir araç radyosuna maliyeti yaklaşık 175 dolar (1500 Norveç kronu).

HÜKÜMET ACELECİ DAVRANDI!

Dagbladet gazetesinde aralık ayında yayımlanan bir anket, Norveçlilerin üçte ikisinin, hükümetin aldığı söz konusu değişim kararında aceleci davrandığını düşündüğünü ortaya koydu.

Norveç Yerel Radyo Derneğinden Svein Larsen, "Norveç henüz bu duruma hazır değil. Evlerde, kulübelerde ve teknelerde milyonlarca radyo var ve bunlar artık çalışmayacak. Norveç'teki arabaların yaklaşık yüzde 25'inin dijital radyosu ya da uyarlayıcısı var." dedi.

Dijital sinyaller, analoglardan daha kaliteli ve kapsamlı olmasının yanı sıra daha hesaplı ancak analog radyoların kapatılmasının, yaşlıları ve motosikletlileri olumsuz etkileyeceği düşünülüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!