Cem Özdemir, Yeşiller Parti'sinin Başbakan adayı

Almanya'da sonbaharda yapılacak Federal Parlamento seçimlerinde Cem Özdemir, Merkel'in karşısına aday olarak çıkacak.

Cem Özdemir, Yeşiller Parti'sinin Başbakan adayı
Cem Özdemir, Yeşiller Parti'sinin Başbakan adayı
GİRİŞ 18.01.2017 13:46 GÜNCELLEME 18.01.2017 13:46

Yeşiller Partisi'nin başbakan adayları arasında Katrin Göring-Eckardt tek kadın aday olarak bulunuyordu. Erkek adaylar arasında ise Cem Özdemir ile birlikte Schleswig Holstein Eyaleti Başbakan Yardımcısı Robert Habeck ve Federal Parlamento Grup Başkanı Anton Hofreiter partinin başbakan adayları arasındaydı.

ADAYLIĞA 75 OY FARKLA ÖZDEMİR SEÇİLDİ

Yeşiller Partisi başbakan adaylarını belirlemek için yaklaşık 61 bin üyesine mektupla oy vermeleri çağrısında bulunmuş, Katrin Göring-Eckardt 23 bin 967 oyla kadın aday olarak seçilmişti.

Erkek adaylar arasından Cem Özdemir kullanılan oyların yüzde 35,9’unu (12 bin 204 oy), Robert Habeck ise 12 bin 129 kişinin (yüzde 35,7) desteğini almayı başardı. Oylama sonucunda Habeck’ten 75 oy daha fazla alan Özdemir, Eckardt ile birlikte Yeşillerin başbakan adayı olarak seçildi. Üçüncü sırada yer alan Anton Hofreiter ise 8 bin 886 oy aldı.

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI VEYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA GELEBİLECEK

Yeşiller'in seçim sonrası muhtemel bir koalisyona dahil olması durumunda Cem Özdemir, Başbakan Yardımcılığı veya Dışişleri Bakanlığı görevine gelebilecek.

CEM ÖZDEMİR, 8 YILDIR YEŞİLLER PARTİSİ'NİN GENEL BAŞKANLIĞINI YAPIYOR

51 yaşındaki Cem Özdemir, 8 yıldan bu tarafa Yeşiller Partisinin Genel Başkanlığını yapıyor. Evli ve iki çocuk babası olan Cem Özdemir, 1994 yılında Federal Parlamentoya giren ilk Türk kökenli milletvekili olmuştu.

 

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat