Rusya'dan siber saldırı açıklaması

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya'nın her gün İngiltere, Almanya ve ABD uzantılı çok sayıda siber saldırıyla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Rusya'dan siber saldırı açıklaması
Rusya'dan siber saldırı açıklaması
GİRİŞ 20.01.2017 13:08 GÜNCELLEME 20.01.2017 15:28
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Peskov, İngiltere, Almanya ve ABD uzantılı bu saldırıların "hükümetlerle ilgili olduğunu düşünmediklerini" ancak yoğun saldırıların arkasında "yabancı özel servislerin bulunduğuna dair ellerinde bazı deliller" bulunduğunu kaydetti.

Siber saldırıların yoğunluklu olarak bankaları ve resmi internet sitelerini hedef aldığını söyleyen Peskov, Rusya'nın Batılı ülkeleri hedef alan siber saldırılar gerçekleştirdiğine dair iddiaları ise reddetti.

Peskov, "Rusya hükümeti, Kremlin, Devlet Başkanı Vladimir Putin ve askeri istihbarat servisleri iddia edilen saldırıları desteklemiyor. Tabii bahsi geçen saldırılar gerçekten olduysa." ifadesini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, dün yaptığı açıklamada, NATO'nun bilgi ağına yönelik saldırıların 2015 yılına kıyasla yüzde 60 arttığına dikkat çekerek, 2016 yılında NATO birimlerine aylık ortalama 500 ciddi saldırı düzenlendiğini belirtmişti. Yapılan saldırıların çoğunluğunun bireysel saldırılar olmadığını söyleyen Stoltenberg, bazı ülkelerin resmi birimlerinin bu tür saldırıları desteklediğini kaydetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • Galip 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye, Rusya, iran, pakistan ortak hareket edebilse teröre ve finsansal teröre tavır alsa dünya cennetimsi olur.
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Emperyal güçlere karşı terör örgütü muamelesi yapamazsınız. Ülkemiz hakkında ileri geri konuşuyorlar çünkü dışarda rahatlar. İçimizdeki satılıkları durdurmak için dışardaki satılmışları yok etmeliyiz ki, içimizden satın alacak adam bulmasınlar. Yoksa maalesef tarih boyunca gördüklerimiz tekerrür eder. Bu coğrafya öyle bir coğrafya çünkü. Rusyaya yapılan bizimle hareket edebilecek ülkelere bir tehdit mesajıdır.
    Cevapla
  • REALİTE 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bu konuda rusyaya yardımcı olur..
    Cevapla
  • CHE RED HACK 7 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalizm rusyayada türkiyeyede saldırıyor. !
    Cevapla
  • AntiFETÖcü Hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Ruslarla ortak bir siber ordu kuralım, Çinlileri de dahil edelim. Online NATO gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!