İngiltere'yi rezil eden olay! May cevap veremedi

Nükleer silah sistemi Trident kapsamında, boş bir füzenin fırlatılma denemesinin başarısız olduğunun ortaya çıkması, İngiltere’de tartışmaya sebep oldu.

GİRİŞ 24.01.2017 00:46 GÜNCELLEME 24.01.2017 09:11
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Margaret Thatcher hükümeti tarafından 1980'lerde, İngiltere'nin 1960'lardan itibaren kullandığı Polaris füze sistemine alternatif olarak geliştirilmeye başlanan ve 1990'larda kullanılabilir hale gelen Trident sistemiyle ilgili tartışma, Sunday Times gazetesinin başarısız deneme girişimini haberleştirmesiyle başladı.

AFRİKA YERİNE ABD'YE DOĞRU GİTTİ

BBC Türkçe'deki habere göre, haziran ayında Florida açıklarında bir nükleer denizaltıdan deneme amaçlı olarak fırlatılan boş bir Trident füzesi, Afrika'nın batı kıyısındaki hedefi yerine, ABD'ye doğru gitti.

SUNUCU 4 KEZ SORDU, MAY CEVAP VERMEDİ

Pazar günü BBC'de gazeteci Andrew Marr'ın programına konuk olan May, başarısız deneme girişiminden haberi olup olmadığına dair dört kez sorduğu soruya net bir cevap vermedi.

CORBYN: BİR FÜZENİN YANLIŞ YÖNE GİRMESİ FECİ BİR HATADIR

Muhalefetteki İşçi Partisi ve SNP hükümete, konuyla ilgili milletvekillerine tam bir açıklamada bulunma çağrısı yaparken, İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn bu haberlerin ciddi bir tartışmayı ihtiyaç haline getirdiğini belirterek "Bir füzenin yanlış bir yöne gitmesi oldukça feci bir hatadır" dedi.

YORUMLAR 26
  • survivor..,, 7 yıl önce Şikayet Et
    eeeeee kılavuzu karga olanın burnu...................kurtulmaz..,,şimdi bu bizlere açık ve neet mesajdır her zaman söylediğim tekrar ettiğim yazdığın konu ükemizin etrafını ve Dünya,yı göz önüne aldığımız'da olması gereken üretmemiz yapmamız kaçınılmaz ELZEM nükleer bomba ve buradan abd,nin taaammm göbeğini merkezini vuracak uzun menzilli yeni teknolojik balistik füze şarttır başka çaresi yoktur eyer şayet Dünya,da çevremiz,de etkin etkili caydırıcı güç olmak istiyorsak"K E S İ N L İ K L E O L M A L I D I R"..,,
    Cevapla
  • Bumin 7 yıl önce Şikayet Et
    1940 alman füze teknolojik seviyesini yakalayamadık ne konuşsak boş arada rahat 50-100 sene var ve utanmalıyız ingiltere yanlış yere atmış felan haberde 1960 lar da ki seviyenin gelişmesinden bahsediliyor
    Cevapla
  • ibof 7 yıl önce Şikayet Et
    Bekle hele daha yeni baslayabildik bundan onceki dönemlerde yapmana izin varmiydi Bumin bey. Hazır satiyorlardi. Simdikilerin mucadeleside bu yüzden . O fark okadar büyük değil kapatılır
    Cevapla
  • halıcı 7 yıl önce Şikayet Et
    ingilizler yanlışlık yapmaz çok iyi yalan söyler.
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Masum insanları hedef alırsanız Allah cezanızı verir.
    Cevapla
  • son osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    füzelerinizin altında kalın inşa Allah - Sömürgeci keneler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı