Fransa 3 PKK'lı teröristin dosyasını neden kapattı

Fransa'nın başkenti Paris'te PKK'lı üç kadının öldürülmesine ilişkin davanın, tek sanık olan Ömer Güney'in ölmesi nedeniyle düştüğü bildirildi.

Fransa 3 PKK'lı teröristin dosyasını neden kapattı
Fransa 3 PKK'lı teröristin dosyasını neden kapattı
GİRİŞ 25.01.2017 08:13 GÜNCELLEME 25.01.2017 08:53
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

 Adli kaynaklar, 9 Ocak 2013'te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in öldürülmesinin ardından açılan davanın tek sanığı Güney'in ilk duruşmaya 36 gün kala, 17 Aralık'ta hastaneye sevk edilirken şüpheli bir şekilde öldüğü açıklanmıştı.

ŞÜPHELERİN ÜZERİ İTİNAYLA ÖRTÜLDÜ

Yeni Şafak, PKK'lı Sakine Cansız ve arkadaşlarının öldürüldüğü andan itibaren içerden destek alındığını değerlendirerek Cansız'ın korumalarını işaret etmişti. Ardından suikastın sanığı Güney'in Almanya, Fransa hattındaki pozisyonun yine kamuoyuna duyuran Yeni Şafak olmuştu. Ancak tüm uyarılara rağmen başta Fransa istihbaratı olmak üzere FETÖ ve PKK yandaşları üç PKK'lı kadının öldürülmesi olayında doğrudan Türkiye'yi sorumlu göstermek için el birliği ile hareket etmişti.

FETÖ İLE BAĞLANTILI OLDUĞU TESCİLLİ

Güney'in Kozanlı Ömer kod adını kullanan FETÖ mensubunun Güney ile Almanya ve Fransa'da yaptığı yüz yüze görüşmeler medyaya ve internet sitelerine Güney-MİT görüşmesi diye servis edilmişti. FETÖ'nün yayın organları Zaman ve Aksiyon dergilerinin polis adliye muhabirleri de bu konudaki algı yönetimi için olağanüstü çaba sarf etmişti. FETÖ mensupları çabalarının yanında PKK'nın yayın organları da eş zamanlı olarak Güney'i örgüte getiren ve referans olan isimlerin üstünü örtmek için hedef şaşırtma yoluna gittiler. Öyle ki Güney'in örgüt arşvindeki kayıt makbuzu yayınlandı ancak referans makbuzundaki isim özenle bantla kapatıldı.

4 YIL BOYUNCA ÖLMESİ İÇİN Mİ BEKLENDİ

Savcı aradan geçen süre 4 yıl içinde halen soruşturma dosyasını tamamlayıp mahkemeye sunamadı. Soruşturma dosyası üzerinde gizlilik kararı uygulayan Fransız adaleti, Suikastların 3 failinden biri olarak gözaltına alınan Ömer Güney'i sağlık sorunlarını gerekçe göstererek, “Hastane Cezaevinde” koruma altına aldı.

SAVCI TÜRKİYE'Yİ HEDEF GÖSTERDİ!

Ankara'nın Güney'in soruşturmasına bir ekip gönderme talebine Paris Cumhuriyet Savcısı François Molins, Fransız dış istihbarat servisi “DGSE”nin baskısı ile yanıtsız bırakırken, Savcı bazı medya kurumlarının temsilcileri ile yaptığı özel sohbet görüşmelerinde Türkiye'yi hedef göstermişti.

Yeni Şafak

YORUMLAR 7
  • Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Niye kapatıyorlar ki? Zanlı öldüyse diğer zanlı Kozanlı.Kozanlı nın nerede olduğunu onlar biliyordur.Fetö , ahtapot gibi her yeri sarmış görünüyor.Görünmeyip te Fetö yü istediği gibi kullanan ise Üst Akıl.Üst Akıl iç ve dış birçok hainlikte Fetö yü kullanıyor ve daha da kullanmak için vermiyor.Demek ki Sinsi planlar devam edecek.Fakat bizi bölemeyecekler ve yıkamayacaklar.REİS herşeyin farkında.Ümmet diriliyor...Dua etmeye devam...
    Cevapla
  • Seffaf 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupaci mandalar sonlarini görsünler l
    Cevapla
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    olay turkiyede olmus ve ustu bu sekilde kapatilmis olsaydi ne derlerdi acaba herkes...
    Cevapla
  • muş li 7 yıl önce Şikayet Et
    yahu gavur milleti hala gavurluk ediyor içimizdeki hainleri besliyor onlarda beter gavur oluyor
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    kesin gezi yi tertipleyenler arkasındaki batılı güçler öldürdü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi