AP'de sert çıkış: Bu elçiyle çalışamayız

Trump'ın AB elçisi olacağı belirtilen Malloch'un 'Euro çökebilir' şeklindeki yorumu AP'de sert tepkiyle karşılandı.

AP'de sert çıkış: Bu elçiyle çalışamayız
AP'de sert çıkış: Bu elçiyle çalışamayız
GİRİŞ 01.02.2017 21:59 GÜNCELLEME 01.02.2017 22:04
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Brüksel'deki Genel Kurul'da toplanan AP'de Trump hakkında çok sert eleştiriler dile getirildi. Trump'ın yanı sıra ABD'nin yeni AB elçisi olacağı belirtilen Ted Malloch'un "euro çökebilir, AB yıkılabilir" şeklindeki sözü de tepkiyle karşılandı.

AP'deki en büyük siyasi grup olan Avrupa Halk Partisi'nin (EPP) Başkanı Manfred Weber, Trump'ın "işkencenin sorgularda işe yaradığını" söylediğini hatırlatarak, işkence yapmanın bir devleti kriminal yapacağını söyledi.

"BİZ BU ELÇİYLE ÇALIŞAMAYIZ"

ABD'nin yeni AB elçisi olacağı belirtilen Ted Malloch'un "avronun çökebileceği ve AB'nin yıkılabileceği" yönündeki sözlerine de atıfta bulunan Weber, "AB'nin sonunun gelmesini isteyen bir elçiyle çalışamayız. ABD'nin AB elçisi böyle biri olamaz. Trump, 'Önce ABD' diyor ve AB ile Çin'i rakip olarak gördüğü için (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin gibi Avrupalıları bölmek ve zayıflatmak istiyor. Dünya bir kavşakta." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Ha gayret!Yeyin birbirinizi...
    Cevapla
  • vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    hem abyi hemde abdeyi ALLAH DAHA BETER ETSİN.
    Cevapla
  • Realist 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD eski politikasına geri dönüyor, kendi kıtasından çıkmayacak. milliyetçi ve dünya problemlerini umursamayan türden olan. Bu onun daha da güçlenmesini sağlayabilir mantıklı
    Cevapla
  • Alemdar 7 yıl önce Şikayet Et
    Her yol turkiyeye cikiyor ne duzeni kurmak isterseler Turkiyesiz olmaz en guzelini zamani geldiginde biz yapacagiz insallah
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Iki yuzlu ab heyet gonderirken turkiyede bir hanimin olmamasini istedi acikladigi kisisel fikirleriyle toplumumuz ve devletimiz istemedigi halde o kisi o komisyonla turkiyeye ziyarrtte bulunacakti kimse bisey yapamaz deniliyordu simdi ne oldu iki yuzlu avrupa nefret asiliyorsunuz. Baska hicbirsey yaptiginiz yok cok isler basarmali dunyaya yon veren marka degeri yuksek sirketler kurmaliyiz. Calismak calismak calismak ancak o zaman zafer bizimdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı