Irkçı lider başkanlığa yürüyor!

Hollanda'da seçimlere 1 ay gibi bir süre kala aşırı sağcı Özgürlük Partisi anketlerde önde gidiyor.

Irkçı lider başkanlığa yürüyor!
Irkçı lider başkanlığa yürüyor!
GİRİŞ 16.02.2017 10:46 GÜNCELLEME 16.02.2017 10:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hollanda, 15 Mart'ta parlamento seçimleri için sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Hollanda'daki son anketlerde, lideri Geert Wilders'ın 'camileri kapatacağım, Kur'an'ı yasaklayacağım' vaadi verdiği aşırı sağçı Özgürlük Partisi önde gidiyor.

Özgürülük Partisi'nin seçimlerde yüzde 20 civarı oy alması beklenirken, anketlerde iktidardaki VVD Partisi yüzde 16'yla onu takip ediyor. Anket sonuçlarına göre, seçimden 4 yada 5 partili koalisyon çıkması bekleniyor.

İslam karşıtı tutumuyla tanınan ve Donald Trump'ın ateşli savunucularından biri olan aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin lideri Geert Wilders 15 Mart'ın Avrupa'da 'vatanseverlik baharının' başlangıcı olacağını söylemişti. 

En yakın rakibi VVD'nin lideri ve mevcut Başbakan Rutte ile seçimlerden iki gün önce bir televizyon programına katılacak olan Wilders'ın iktidarı alabilmesi için bu tartışma en önemli köşetaşlarından biri olacak.

150 vekilli Hollanda parlamentosunda, seçim yarışına katılan 30 partiden 14'ünün koltuk alması bekleniyor. Eğer Wilders'ın partisi seçimleri birinci sırada bitirmesine rağmen hükümeti kuramazsa, ikinci sırada yer alan VVD daha merkezdeki partilerler işbirliği yapmayı planlıyor.

YORUMLAR 3
  • harun 7 yıl önce Şikayet Et
    bu adam bir palyaco emin olun bu gelsin basbakan olsun uc ay sonra hollandalilar bunu sopalarla kovalarlar
    Cevapla
  • Ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamların sanki bir ırkı var çok komik :) 5-6 milyon nüfusu var onları yarısı göçmen yarısı da eşcinsel zaten neyin kafasını yaşıyorlar anlamıyorum aslında bütün dertleri kafir olduklarından dolayı İslam düşmanlığı ırkçılık kisvesi altında siyasal zeminde yapıyorlar. Bide özgürlükçülermiş :) hee eşcinseller ve lezbiyenlere
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    tipe bak çay demle
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı