Kıbrıs müzakerelerinde Rumlar toplantıyı terk etti

Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde yapılan liderler görüşmesinde Rum lider Anastasiadis kapıyı vurarak görüşme salonunu terk etti.

Kıbrıs müzakerelerinde Rumlar toplantıyı terk etti
Kıbrıs müzakerelerinde Rumlar toplantıyı terk etti
GİRİŞ 16.02.2017 15:30 GÜNCELLEME 17.02.2017 10:29
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bugünkü liderler görüşmesinde Rum lider Nikos Anastasiadisin büyük bir öfkeyle "söyleyecek bir şeyim yoktur" dediğini ve kapıyı sert bir şekilde vurup çıktığını söyledi.

Akıncı, Rum lider Anastasiadis ile Kıbrıs sorununa Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde kapsamlı çözüm müzakereleri çerçevesinde ara bölgede bulunan BM İyi Niyet Misyonu Ofisinde yaklaşık bir saat görüştü.

AKINCI'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Akıncı görüşmeden sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Anastasiadis konuşmasını yaptıktan sonra BM Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eidenin konuyu toparlama açısından yapmakta olduğu bir konuşma vardı. Eidenin, algının düzeltilmesi gerektiğini ifade etmeye çalıştığı bir noktada Rum lider büyük bir öfke içerisinde ''Söyleyecek bir şeyim yoktur'' diyerek, kapıyı da sert bir şekilde vurup çıktı. O noktada başka yapacak bir şey kalmadı" ifadesini kullandı.

Akıncı, Rum liderin geçmişte de zaman zaman fevri davranışları olduğunu belirterek, "Buna müsamaha göstermek, tolere etmek mümkün değildi. Bu toplantının devam edebilmesinin en önemli şartı, orada bulunanlara karşı saygı içinde bulunmaktır. Bunun başka bir yolu yoktur. O olmadığı takdirde toplantının devam etmesi mümkün değildir" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, "Çekip gittikleri kapıyı yeniden açmak kendi ellerindedir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 70
  • Veli 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya ne toplatısı bu ikide bir toplatı bağlayın Türkiyeye kıbrısı olay cözülsün .
    Cevapla
  • cengiz 7 yıl önce Şikayet Et
    hesapta kurtuluş savaşında Yunanı denize döktük, savaş tazminatı veren biz, Adaları, Batı Trakyayı , Kıbrısın çoğunu veren biz, savaşta yenilen Yunanistan, toprak kaybeden biz, Kıbrıs çıkartmasında kazanan biz, Kıbrıs'ta devlet kuran Yunan......
    Cevapla
  • mehmet kaynar 7 yıl önce Şikayet Et
    Türk tarafı toprak alacaksa bir şey demem. yok almayacaksak bizim bu görüşmelerde ne işimiz var. alan almış veren vermiş birak sonsuza kadar böyle yaşasınlar. daha da olmazsa yarım kalan işe tamamlarız bütün sorun biter
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara güven olmaz zaten.
    Cevapla
  • çelik 7 yıl önce Şikayet Et
    bunda anlamayacak bir şey yok. aklınca dayılık ediyor. demek istiyorki , ben ne dersem olacak. türk tarafından taviz alarak anlaşma sağlanacak.o şekilde toplantıya gelirim....kabahat bizimkilerde . yaklaşık elli senedir bir sonuç alamadılar. yapacakları şeyi sölüyorum . rumlara canınız cehenneme deyip , kuzey kıbrısı imara açalım . buraya göçü , nüfusu arttıralım . en önemlisi buraya üs kuralım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt
İnsan ömründen tam altı yıl çalıyor! İşte havası en kirli ülkeler...