Merkel'in başı Schulz'la dertte

Almanya'da yaklaşan genel seçimler iki lider arasındaki yarışın kızışmasına neden oldu. Martin Schulz, son anketlerde Merkel'i geçti.

Merkel'in başı Schulz'la dertte
Merkel'in başı Schulz'la dertte
GİRİŞ 28.02.2017 08:47 GÜNCELLEME 28.02.2017 09:01

Almanya’da genel seçimlere 7 ay kala, Sosyal Demokrat Partisi (SPD), adayı Martin Schulz sayesinde on yıldan bu yana görülmedik bir yükseliş yakaladı.

Uzmanlar kamuoyu anketlerinde popülaritesi artan merkez-sol partinin bu başarısını “Schulz etkisine” bağlıyor ve “Schulzmania” olarak adlandırıyor.

Schulz’un henüz seçim programını açıklamamasına rağmen anketlerde puanını arttırması Merkel liderliğindeki Hristiyan Birlik Partisi’ni (CDU/CSU) kaygılandırdı. Parti üyelerinin bu nedenle Başbakan Angela Merkel üzerinde baskı kurduğu belirtiliyor.

Alman kamu televizyonun son verilerine göre, Sosyal Demokratların oy oranı Merkel’in partisinin 1 puan önünde, yüzde 32 oranında.

“Bir sonraki hükümeti kimin yönetmesini istiyorsunuz?” sorulu bir başka ankette de SPD yine önde görünüyor.

Uzmanlara göre, Martin Schulz 12 yıldır Merkel yönetiminin vermiş olduğu bıkkınlık hissiyatından yararlanıyor.

Merkel’in daha bir ay öncesine kadar Eylül ayındaki seçimleri kazanacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Fakat sol cephenin sahaya Schulz’u sürmesi ve liberal reformlara hız vereceğini vurgulaması Merkel’e güçlü bir alternatif doğmasına neden oldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
IMF'den Türkiye açıklaması