Avrupa Adalet Divanı'ndan başörtüsü kararı!

Avrupa Adalet Divanı, işverenin çalışanları için getirdiği başörtüsü yasağının yasa dışı olmadığına hükmetti.

Avrupa Adalet Divanı'ndan başörtüsü kararı!
Avrupa Adalet Divanı'ndan başörtüsü kararı!
GİRİŞ 14.03.2017 12:10 GÜNCELLEME 14.03.2017 13:12
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Avrupa Adalet Divanı, işyerinde başörtüsü yasağıyla ilgili hüküm verdi. Mahkeme, işverenlerin çalışanlarına getirebileceği yasağı onayladı. Böylece Avrupa Adalet Divanı işyerleri çalışanların 'dini sembol' niteliğinde kıyafet giymelerine yasak getirebilir.

İŞTE AVRUPA ADALET DİVANI'NIN SKANDAL AÇIKLAMASI

Mahkeme tarafından yapılan açıklamada, "Görünür dini, felsefi, politik sembollerin yasaklanmasına dair iç yürütmelikler, direkt olarak ayrımcılık oluşturmaz" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Konuya ilişkin herhangi bir iç yürütmeliğin bulunmadığı durumlarda da, işverenin müşterilerinin beklentilerini göz önünde bulundurarak İslami başörtüsü giyen bir çalışanın hizmetlerine son vermesi de ayrımcılık kapsamında değerlendirilemez" ifadelerine yer verildi.

KARAR 'AYRIMCILIK' OLARAK KABUL EDİLMEYECEK

Fransa ve Belçika'da başörtüsüyle çalışmalarına izin verilmeyen iki kadının başvurusu üzerine alınan karara göre, başörtülü kadınların bu sebeple işten çıkarılmaları ‘ayrımcılık' olarak kabul edilmeyecek.

ZAMANLAMA MANİDAR

Adalet Divanı'nın aldığı skandal kararın, müslüman göçmen ve mülteci nüfusu başlıklarının tartışıldığı, Hollanda parlamento seçimlerinden hemen bir gün önce olması dikkatlerden kaçmadı.

SÜREÇ GEÇTİĞİMİZ YIL BAŞLAMIŞTI

Belçika vatandaşı Samira Achibata adlı Müslüman bir kadın G4S Secure Solutions adlı şirkette resepsiyon görevlisi olarak çalışmaya başladıktan üç yıl sonra başörtüsü takmaya başlamıştı. İş yerinde başörtüsü kullanılmayacağını belirten şirket, Achibata'yı işten çıkardı. Bunun üzerine kadın çalışan, şirket aleyhine Belçika Mahkemesi'ne dava açtı.

Tazminat talebiyle açılan davaya Belçika Ayrımcılık Kurumu ve Müslüman örgütleri de destek verdi. Mahkeme, dosyayı Yargıtay'a göndermiş, Belçika Yargıtayı da konuyu, Avrupa Birliği'nin en üst hukuk organı olan Lüksemburg'daki Avrupa Adalet Divanı'na havale etmişti.

YORUMLAR 109
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    fazla görmemek lazım daha düne kadar müslüman olan bizim ülkemizde de yasaktı.
    Cevapla
  • Metin CANIDEMİR 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ölçümüz değil. Avrupa Birliği Avrupa diye diye zaman kaybına uğramaya gerek yok
    Cevapla
  • TÜRKİYE 7 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan minarel süngü kubbeler miğfer dedi hapse girdi ırkçılık yapıyor diye adamlar başörtüsünü kaldırıyor lan nerde sizin din ve vicdan özgürlüğünüz insanlık haklarınız bu kadarına mı yetiyor
    Cevapla
  • olacak şeymi 7 yıl önce Şikayet Et
    islamda başörtmek diye bişey yok. islamda tesettür var. üstü kapatıp altı açmak diye bir şey yok islamda. orasından burasından kırpıp kafanıza göre din uydurmayın. tesettürün modası olurmu? tesettürün albenisi olurmu? makyajlı tesettür olurmu? Allahı mı kandırıyorsunuz ümmetimi yoksa kendinizi mi?
    Cevapla
  • Murathan 7 yıl önce Şikayet Et
    Aynen giyinic ciplaklara duyrulur...
    Cevapla
  • vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    Basortusu (daha dogrusu basini ortmek) bir sembolden ibaret degildir, o bir ibadettir. Allah'in bir emridir. O yuzden bu kapsamda degerlendirilemez. Yakaya takilan bir dini sembol gibi degerlendirilemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'