Norveçli Christian sadece Kur’an-ı Kerim satacak

Norveç’in başkenti Oslo’nun Youngs Meydanı’nda kurulan seyyar kitapçı da bir hafta boyunca sadece Kur’an-ı Kerim satılacak.

Norveçli Christian sadece Kur’an-ı Kerim satacak
Norveçli Christian sadece Kur’an-ı Kerim satacak
GİRİŞ 16.03.2017 11:23 GÜNCELLEME 16.03.2017 11:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Norveç’te yayınlanan Samtiden (Çağ) dergisinin Genel Yayın Yönetmeni olan Norveçli Christian Kjelstrup’un bu ‘politik manifestosu’ Norveç’te gerçekleştirdiği ilk eylem değil. Christian Kjielstrup daha önce de işlettiği kitapçıda sadece, 1900’lü yılların başında yaşamış eserleri Türkçe olarak ta yayınlanmış, tanınmış Portekizli şair, yazar, düşün adamı Fernando Pessoa’nın ‘Huzursuzluğun Kitabı’ adlı eserini satarak dikkatleri üzerine toplamıştı.

IRKÇI WİLDERS'A TAŞ! ''İSLAM HAKKINDA NE DÜŞÜRSENİZ DÜŞÜNÜN BU YANLIŞ''

Youngs Meydanı’nda bir konteynerden oluşturduğu seyyar kitapçıda bir hafta boyunca sadece Kur’an satmaya başlayan Christian Kjelstrup neden böyle bir yol tercih ettiği sorusuna verdiği yanıtta olayın kendisi için sadece bir pazarlama yöntemi olmadığını belirterek şöyle konuşuyor: ‘‘Bu benim için politik bir manifesto. Yarın(dün) Hollanda seçimlere gidiyor ve Kur’anı yasaklayacağını söyleyen Geert Wilders iktidara gelebilir. İslam hakkında ne düşünürseniz düşünün bunun yanlış olduğu kanaatindeyim. Benim için soru ‘niçin’ olduğundan daha fazla ‘niçin değil’. Kur’an üzerinde çok tartışılan bir kitap olmasına karşın, o yoğunlukta okunan bir kitap değil. İslam hakkındaki görüşünüz ne olursa olsun İslam hakkında bilgi sahibi olmak isteniyorsa okumaya başlamanız gereken bir kitap’’ diye konuşuyor.

YORUMLAR 1
  • İstanbul-18 7 yıl önce Şikayet Et
    Aklı selim insan, Allah sana hidayet nasip etsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ın yeni hocası belli oluyor! İşte öne çıkan isim
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!