Merkel'den Erdoğan'a cevap!

Almanya Başbakanı Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi hakkında PKK'yı desteklediği yolundaki suçlamasının absürt olduğunu söyledi.

Merkel'den Erdoğan'a cevap!
Merkel'den Erdoğan'a cevap!
GİRİŞ 17.03.2017 09:50 GÜNCELLEME 17.03.2017 09:52
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türk bakanlara Almanya ve Hollanda'da referandum kampanyası yapma izni verilmemesinin ardından yaptığı sert eleştiriler üzerine açıklamada bulundu.

"PKK'YI DESTEKLEDİĞİM SUÇLAMASI ABSÜRT"

Alman gazete Saarbruecker Zeitung'a konuşan Merkel, Erdoğan'ın bu hafta, kendisinin PKK'yı desteklediği yolundaki suçlamasının absürt olduğunu söyledi.

"PROVOKASYON YARIŞINDA YER ALMAYA NİYETİM YOK"

Erdoğan'ın Hollanda'ya yönelik açıklamalarına değinen Merkel, "Bu provokasyon yarışında yer almaya niyetim yok. Hakaretlerin sonlanması lazım" dedi.

"KİMSEYE GELECEK İÇİN AÇIK ÇEK VERMİYORUZ"

Merkel, Almanya'da referandum düzenlemek isteyen Türk siyasetçilerin, kimin hangi nedenle katılacağını açıklamaları gerektiğini ve Alman yasaları ile Alman anayasası ilkelerine uymaları gerektiğini belirtti. Merkel, "Ayrıca olayı her geçen gün yeniden değerlendiriyoruz ve kimseye gelecek için açık çek vermiyoruz" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 33
  • Dermanbey 7 yıl önce Şikayet Et
    Yahu Merkel sen ne zamandır Almanyada yaşıyorsun önce bunu bir cevapla, bizler 50 yılı geçmiş orada yaşıyoruz,ülkenin kalkınmasında bizimde büyük payımız var, demem oki sen sus sana konuşma hakkı bizden sonra düşer, istemiyorsan doguya geri gidersin,zaten Batı sizlerden nefret ediyor biliyorsun demii...
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    bu ne pişkinlik yalancılık bunlar kafasını kuma gömmüş deve kuşu misali.
    Cevapla
  • salih 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen çok kurnazsın ya Merkel, biz de safın teki, sen öyle dedin diye biz de hemen inandık. Yani gözümüzün önünde olanı inkar mı edelim şimdi?
    Cevapla
  • Recep 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalıların ikiyüzlü tavırlarına yazmaktan bıktım. meymenetsiz suratlarını bile görmek istemiyorum. hemen mültecileri serbest bırakalım, istedikleri yere gitsinler. onların hakkından mülteciler gelir.
    Cevapla
  • sezgin 7 yıl önce Şikayet Et
    lan bu kadar da pişkinlik olmaz.. heee herkes kanaat getirdi şimdi merkelin açıklamasına... oğlum türk milleti neyin ne olduğunu çok açık ve net biliyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti