"Türkiye ile AB ilişkilerini sonlandırmalıyız"

Belçika Başbakanı Charles Michel ,“Türkiye-AB ilişkilerini sonlandırmalıyız” dedi.

"Türkiye ile AB ilişkilerini sonlandırmalıyız"
"Türkiye ile AB ilişkilerini sonlandırmalıyız"
GİRİŞ 22.03.2017 16:10 GÜNCELLEME 22.03.2017 16:15
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Belçika Başbakanı Charles Michel, “Avrupa Birliği Türkiye’ye sadece mülteci krizi dolayısıyla bağlı. Türkiye bizi en zayıf olduğumuz nokta ile kendine bağlıyor. Aslında Türkiye bize ekonomik olarak bağlı fakat biz onlar gibi tehdit etmiyoruz” açıklamalarında bulundu.

SORGULANMALI

Türkiye’nin Avrupa Birliğinden 3 milyar euro istediğini fakat hala istenilen şartlara ve koşullara uymadığını söyleyen Michel müzakerelerin sonlandırılmasını istedi. Son olaylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabul edilemez açıklamaları olduğunu belirten Michel, zaten AB’nin tavrının net olduğunu da ekledi. Michel, “Türkiye ile mülteci anlaşması kesinlikle sorgulanmalı. Bizim dış sınırları sorgulamak Erdoğan’a kalmadı, gelecekte biz kendi sınırları korumak için çalışmalıyız ve hatta Avrupa güvenliğini garanti altına almalıyız" dedi.

'ÖRNEK BİR ANLAŞMA' DEMİŞTİ

Bu açıklamaları yapan Belçika Başbakanı Michel geçen yıl ise Türkiye ile yapılan mülteci anlaşmasıyla ilgili ‘Bu çok doğru yönde atılmış bir adım. Bu insan kaçakçılığını önlemek için örnek bir anlaşma’ demişti.

YORUMLAR 73
  • Vatan 1, Millet 1 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz sonlandırmakta geciktik.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    inanın bizde bunu istiyoruz çünki sizde sonlandınız haberiniz yok
    Cevapla
  • hakkı 7 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya yı camiye çeviririz
    Cevapla
  • Harun Gulen 7 yıl önce Şikayet Et
    Cok dogru bir soz soyledin de, Turkiyenin Avrupayida birliginide salladigi yok artik guzelim. Akli sira tehdit ediyor. Turkiye kendi yonetimini ele geciriyor, Durun hele bir Nisan a az kaldi.
    Cevapla
  • hamit 7 yıl önce Şikayet Et
    almanya avusturya isviçre belçika hollanda benze dille konuşan aynı millet ülkeler.dünyanın en faşisti, faiz yiyici tefecileri, terör yumurtlama merkezi nu ülkelersir. bu bataklık kurumadan dünyaya huzur yok.işallah bu bataklığı biz kueutacağız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak