Papa: AB kendini sorgulamalı

Avrupalı liderlerle Vatikan'da görüşen Papa, AB'nin geleceğine dair uyarılarda bulundu.

GİRİŞ 25.03.2017 09:19 GÜNCELLEME 25.03.2017 10:29
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği'nin (AB) temellerinin atıldığı Roma Antlaşmaları'nın 60. yıldönümü töreni için Roma'ya gelen AB liderleri bu akşam Vatikan'da Papa Francis ile görüştü.

Papalık Sarayı'nda yapılan görüşmeye, geçen yıl bir referandumla AB'den ayrılma kararı alan İngiltere dışındaki 27 AB ülkesinin liderleri ve AB kurumlarının temsilcileri katıldı.

"AVRUPA KENDİSİNİ SORGULAMALI"

Liderlere hitaben bir konuşma yapan Papa, AB'nin bugün karşı karşıya olduğu krizleri yenebilmesi için kendisini sorgulaması gerektiğini söyledi.

"AVRUPA YAŞLILIK HASTALIKLARINDAN MUZDARİP"

2014'te Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada AB'yi "artık doğurgan olmayan bir büyükanneye" benzeten Papa, bu akşamki konuşmasında da Avrupa'nın yaşlılık hastalıklarından muzdarip olduğunu söyledi. Papa, "Bugün artık uzayan insan ömründe 60 yıl olgunluğun zirvesidir, kendimizi sorgulamaya çağrıldığımız kritik bir yaştır. AB'nin de bugün kendisini sorgulaması, yaşın kaçınılmaz olarak getirdiği hastalıklarını tedavi etmesi ve yeni yollar bulması gerekiyor" diye konuştu.

"İNSANI MERKEZ ALMALI"

Roma Antlaşması'nın imzalanmasının ardından geçen 60 yılda dünyanın çok değiştiğine dikkat çeken Papa, bugünün krizlerine yanıt verebilmek için Avrupa kurumlarının "insanı merkez alması" gerektiğini, AB'nin "bir kurallar ve protokoller bütününden ibaret olamayacağını" söyledi.

YORUMLAR 17
  • hayati 7 yıl önce Şikayet Et
    ve kendine tahsis edilen korumalardan habersiz ise bu suc papanindir. Bak
    Cevapla
  • Batmanli 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi herkes anlamıştır Avrupa ve natonun bir hacli ordusu olduğu inşallah bir referandumda Avrupa için yapılır bizde onların peşinden koşmaktan kurtulsak
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlarada din lideri lazım her kesime hitap eden
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizde müslüman birliği kurmaya başlasak önce birkaç güçlü devletle .Avrupada birkaç devletle başladı adı AB birliği yoksa Hristiyan birliği .adı örneğin hayalimizdeki Turan birligi önce Türk Devletleri sonra Arap devletlerinide kapsayacak .Ancak bu şekilde olur
    Cevapla
  • Tuba 7 yıl önce Şikayet Et
    Turan birliği eksik ve yanlış geldi biraz. "İslam devletleri birliği" nasıl olur?
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Papa , sen ve şeytani taraftarların morukluktan helak olup gideceksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?