Eski Başbakan Valls'in oyu Macron'a!

Fransa’da Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde eski Başbakan Manuel Valls, ilk turda Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Emmanuel Macron için oy kullanacağını açıkladı.

Eski Başbakan Valls'in oyu Macron'a!
Eski Başbakan Valls'in oyu Macron'a!
GİRİŞ 29.03.2017 14:05 GÜNCELLEME 29.03.2017 14:27

Fransa’da Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde eski liderlerin destek mesajları gelmeye başladı. Fransa Eski Başbakanı Manuel Valls, seçimde Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Emmanuel Macron için oy kullanacağını duyurdu.

Seçimlerin çok açık olduğunu kaydeden Valls, Marine Le Pen’in yarışı kazanmaması için elinden geleni yapacağını söyledi. “Risk almayacağım ve Emmanuel Macron için oy kullanacağım” diyen Valls, Cumhuriyet için risk alınmaması gerektiğini sözlerine ekleyerek 23 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığının ilk turunda Macron lehine oy kullanacağını dile getirdi.

Macron ise Valls’e teşekkür ederek, Fransız siyasetini yenilemek amacında olduğunu söyledi. Kamuoyu yoklamaları, Le Pen ve Macron’un yarışı önde götürdüğü ve 7 Mayıs’ta yapılacak ikinci turda yarışacak isimler olduğunu ortaya koyuyor.

Manuel Valls, Cumhurbaşkanlığı yarışına katılmak için başbakanlıktan istifa ederek koltuğu dönemin İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve’a bırakmıştı. Ancak Valls, parti içinde yapılan oylamada Cumhurbaşkanı adayı olarak seçilemedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!