Cebelitarık gerginliği! İspanya'dan yeni hamle

Cebelitarık, İngiltere ile arasında yaşanan gerginliğe yanıt olarak İspanya’nın sınırdaki kontrol geçişlerini zorlaştırdığı ve uzun araç trafiğine sebep olduğunu açıkladı.

Cebelitarık gerginliği! İspanya'dan yeni hamle
Cebelitarık gerginliği! İspanya'dan yeni hamle
GİRİŞ 06.04.2017 14:22 GÜNCELLEME 06.04.2017 14:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Britanya’ya bağlı İspanya sınırındaki Cebelitarık İngiltere’nin Brexit görüşmelerinde Avrupa Birliği ile geçtiğimiz günlerde gerginliğe neden olmuştu.,

İSPANYA SINIR KONTROLLERİNİ ARTTIRDI

Guardian gazetesinin haberine göre, Cebelitarık Bakan Yardımcısı Joseph Garcia, Gibraltar Televizyonu’na verdiği röportajda, İspanya’nın geçtiğimiz hafta İngiltere ile yaşanan gerginliğe yanıt olarak sınırdaki kontrolleri zorlaştırdığını ve uzun araç kuyruklarına yol açtığını iddia etti.

HİÇBİR AÇIKLAMA YAPILMIYOR

Gazete, söz konusu iddiaya karşılık İspanya hükümetinden hiçbir yetkilinin ya da polisin yorum veya açıklamada bulunmadığını aktardı. Cebelitarık İspanya sınırından her gün ortalama 100 bin kişi ticaret ve turizm amaçlı geçiş yapıyor.

CEBELİTARIK'IN STATÜSÜ

Londra ve Madrid ise Britanya’nın 300 yıldan fazla bir zamandır sahip olduğu Cebelitarık üzerinde anlaşmazlık yaşıyor. İngiltere ise İspanya’nın Avrupa Birliği’nden çıkışı ile birlikte Cebelitarık Boğazı hakkında faha fazla hak iddia etmesi endişesi yaşıyor.

NELER YAŞANMIŞTI

Geçtiğimiz hafta AB yetkililerinin Brexit müzakereleri kapsamında “AB ile İngiltere arasında imzalanacak anlaşmalar, Cebelitarık söz konusu olduğunda Madrid’in onayı olmadan imzalanamaz” şartını koşması İngiltere ile İspanya arasında gerginliğe neden olmuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • sendermem 6 yıl önce Şikayet Et
    girin birbirinize
    Cevapla
  • Sami Yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    İspanya Cebelitarık'ı alsın, Fas'ın topraklarını da versin bir zahmet!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!