'Az alkışladılar' diye mitingden atıldılar!

Fransa'da skandallarla boğuşan Cumhurbaşkanı adayı Fillon'un Touluose kentindeki mitingi de olaylı geçti. Yaptıkları alkış yetersiz bulunan salondaki üç partili dışarı atıldı.

'Az alkışladılar' diye mitingden atıldılar!
'Az alkışladılar' diye mitingden atıldılar!
GİRİŞ 15.04.2017 13:53 GÜNCELLEME 15.04.2017 13:53
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Fransa'da gelecek hafta yapılacak cumhurbaşkanı seçimi için adaylar son toplantılarını düzenlerken, seçim kampanyası ilginç olaylara da sahne oluyor. Sağın cumhurbaşkanı adayı François Fillon'un Toulouse şehrinde düzenlediği salon toplantısına katılan 3 kişi, "yeteri kadar alkışlamadığı"  gerekçesiyle salondan atıldı.

Fransız basınında geniş yer alan haberlere göre, Fillon'un dün akşam Toulouse'da bulunan Zenith salonunda düzenlediği mitinge katılan 3 kişi, "yeteri kadar alkışlamadığı ve az heyecanlı oldukları" gerekçesiyle güvenlik  görevlilerine şikayet edildi.

ATILAN FRANSIZLAR GAZETECİLERE KONUŞTU

Gazetecilere açıklamada bulunan 3 vatandaş ise güvenlik ve organizasyon komitesi tarafından salonu terk etmelerinin istendiğini belirterek, "Bu karara gerekçe olarak ise az alkışlamamızın gösterildiği yanıtını aldık." dedi.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Toplantıya Fillon hakkında bilgi edinmek için gittiklerini kabul eden vatandaşlar, "Alkışlamak zorunda olduğumuzu bilmiyorduk, sadece seçimler ve aday  hakkında daha fazla bilgi edinmek istedik." şeklinde konuştu.

YETKİLİLER OLAYI DOĞRULADI

France 3 kanalına açıklamada bulunan organizasyon yetkilileri olayı doğrulayarak, salondan çıkarılan kişilerin sessizce bir köşede durduğunu ve bu durumun şüphe yarattığını kaydetti.

SOSYAL MEDYADA YAŞANAN OLAY KINANDI

Fransa'da sosyal medyanın gündemine yerleşen olay hakkında vatandaşlar, "Bundan böyle Fillon'un toplantısından atılmak istemiyorsanız  mutlaka alkışlayın, mümkünse hızlı ve çok ses çıkararak" şeklindeki mesajlarla yaşanan olayı kınadı.

FRANSA'DA YAKLAŞAN SEÇİM

Fransa'da cumhurbaşkanı seçimi 23 Nisan'da yapılacak. 11 adayın  katıldığı seçimde salt çoğunluğun sağlanamaması durumunda, en çok oyu alan 2 aday 7 Mayıs'ta yapılacak ikinci tura katılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • şahin avcı 7 yıl önce Şikayet Et
    avrupa, tek dişi kalmış canavar... Sahte demokrat,humanist şovlarıda bitiyor. Yakında aralarında ki bitmek bilmez savaşlara dönmelerini de görürüz inş.
    Cevapla
  • Veli 7 yıl önce Şikayet Et
    Alin size demokrasi .
    Cevapla
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    despot avrupanın diğer yüzü...
    Cevapla
  • Yokyok 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa burasi medeniyet merkezi siz ne sandiniz yoksa tuvaletsizlikten parfum basacak yol olmadigindan topuklu yaptiklarini bilmiyormusunuz cahillerrrrrr
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar mı bize demokrasiyi öğretecek?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?