Fransa seçim öncesi diken üstünde!

Fransa'da 23 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde 50 binden fazla polis ve jandarma görev yapacak.

Fransa seçim öncesi diken üstünde!
Fransa seçim öncesi diken üstünde!
GİRİŞ 16.04.2017 15:01 GÜNCELLEME 16.04.2017 15:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Le Journal du Dimanche gazetesine açıklamalarda bulunan Fransa İçişleri Bakanı Matthias Fekl, ülkedeki terör tehdidinin sürdüğünü ve yüksek düzeyde olduğunu belirtti.

Fransa'da mart ayı içerisinde terörist faaliyetleri dolayısıyla 19 kişinin tutuklandığını ifade eden Fekl, "Hiçbir tehdit gözardı edilmiyor." dedi.

Fekl, ilk turu 23 Nisan'da, eğer salt çoğunluk sağlanamazsa ikinci turu 7 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimi için 50 binden fazla polis ve jandarmanın görev yapacağını bildirdi.

Bütün sonuçların, İçişleri Bakanlığında toplanarak gerçekliğinin saptanacağını dile getiren Fekl, sonuçların gönderilmesi esnasında kullanılacak elektronik ortamın güvenliği için de gerekli önlemleri aldıklarını kaydetti.

Önümüzdeki pazar gerçekleşecek seçimin ilk turunda yaklaşık 47 milyon seçmen, yaklaşık 67 bin merkezde oy kullanabilecek.

FRANSA'DA 1 YILDAN FAZLADIR OLAĞANÜSTÜ HAL VAR

Kasım 2015'te düzenlenen, 130'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği terör saldırıların ardından ülkede olağanüstü hal ilan edilmiş, olağanüstü hal daha sonra ülkede bu yıl yapılacak seçimleri de kapsayacak şekilde uzatılmıştı. Ülke aynı zamanda başka terör saldırısıyla da sarsılmıştı.

YORUMLAR 1
  • belcikadan 7 yıl önce Şikayet Et
    endiseliyiz takip ediyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...