Almanya iltica için referandumu bekliyormuş

15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrasında Almanya'ya iltica başvurusunda bulunan yüzlerce kişinin dosyasının, referandum sonrası karara bağlanacağı iddia edildi.

Almanya iltica için referandumu bekliyormuş
Almanya iltica için referandumu bekliyormuş
GİRİŞ 22.04.2017 12:50 GÜNCELLEME 22.04.2017 13:33
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Almanya’da yayımlanan haftalık Der Spiegel dergisi, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminden sonra Almanya’ya iltica başvurusunda bulunan ancak haklarında karar çıkmayan yüzlerce kişinin başvurularının referandum sonrasında değerlendirilmeye alınacağını yazdı. Dergiye göre Almanya’ya iltica etmek isteyenler arasında, Türkiye’de siyasi takibata uğrayan hâkimler de bulunuyor.

Der Spiegel’in Federal Göç ve Mülteciler Dairesi’nden (BAMF) aldığı bilgilere göre, 16 Nisan’daki referanduma kadar, Türkiye’den yapılan yüzlerce iltica başvurusu hakkında karar verilmemişti. Ancak haberde, başvurular hakkındaki ilk kararların yakında alınacağı iddia edildi.

''KABUL SAYISI ARTACAK''

Habere göre, 2016 ve 2017’de yaklaşık 7 bin Türk Almanya’ya iltica başvurusunda bulundu. Ancak geçen yıl Türkiye’den yapılan iltica başvurularının yüzde 10’dan azı kabul edildi. Der Spiegel’in Göç ve Mülteciler Dairesi yetkililerinden aldığı bilgilere göre, önümüzdeki dönemde iltica başvurusu kabul edilen Türklerin sayısının artacağı, Türkiye’de idam cezasının geri getirilmesi halinde bu sayının daha da yükseleceği tahmin ediliyor.

''HÂKİMLER AİHM’E GİDECEK''

Dergi, Almanya’ya iltica etmek isteyenler arasında Türkiye’de siyasi takibata uğrayan hâkimlerin de bulunduğunu yazdı. İki hâkimin yaşadıklarına yer verilen habere göre, söz konusu yargıçlar Türk hükümetinin darbe girişiminde sorumlu tuttuğu Gülen yapılanması ile bağlantısı olduğunu reddediyor. Haberde, söz konusu hâkimlerin kendilerine yönelik suçlamayı hâlâ bilmediği iddia ediliyor. Darbe girişimi sonrasında görevden uzaklaştırılan yargıç ve savcılar arasında bulunan hâkimler, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurmayı planlıyor.

KAYNAK: DW
YORUMLAR 23
  • HAKAN BAYKAL 7 yıl önce Şikayet Et
    terörisler bulundukları yerlerde imha edilmeli kandil olur zaho olur berlin olur münih olur amsterdam olur fark etmez
    Cevapla
  • Velidayı 7 yıl önce Şikayet Et
    Alsınlar onlar bizden değillerdi zaten Türkiyemiz temizlenmiş olur.
    Cevapla
  • eVet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar da olmaz kardesim. ALmanya o denli düsman bir ülke ise, neden buradaki Türkler demokratik bir sekilde yasiyor. Bu Alamanya sadece Türkiyede yasayanlarami düsman kardesim ? yapmayin , yalan söylemeyin. Her ülke kendi cikarini düsünür, bu gayet normaldir ama sabah aksam ALmanya düsman diye diye siz millete dünya bizim düsmanimiz diye gösterdiniz.# Gecen gün ahsen TV nin ileri görüslü muhabirinin Alman kanalinin canli yayininda yaptigini görmeniz gerekirdi
    Cevapla
  • Mehmet CAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Hukuktan mı bahsediyorsun ey ebucehil'in torunu?Ey şeytanın sağ kolu havlaman para etmez.
    Cevapla
  • dayı 7 yıl önce Şikayet Et
    ne siyasi takibatı!!! Hainler hakkındaki hukuki takibata siyasi takibat diyorlar. sanki bu hainlerin davasının hukuki dayanağı yokmuş da siyasi bir davaymış gibi bahsedilmiş haberde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor