Almanya'dan AB'ye Türkiye uyarısı

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Türkiye ile AB arasındaki müzakerelere son verilmesine karşı olduğunu söyledi. Gabriel, Türkiye ile diyaloğu sürdürmekten yana olduğunu vurguladı.

Almanya'dan AB'ye Türkiye uyarısı
Almanya'dan AB'ye Türkiye uyarısı
GİRİŞ 22.04.2017 14:24 GÜNCELLEME 22.04.2017 16:44
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Rheinische Post gazetesine Türkiye'ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Sosyal Demokrat Partili (SPD) Gabriel, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki müzakerelere son verilmesine karşı olduğunu ifade etti.

''DİYALOĞA DEVAM ETMELİYİZ''

Alınacak "yanlış kararlar” konusunda uyarıda bulunan Gabriel, Türkiye ile cezaevinde bulunan gazeteci Deniz Yücel'den AB ile ilişkilere, Suriye sorununa kadar farklı konularda diyaloğu sürdürmek gerektiğini belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Türkiye'de yapılan tarihi halk oylamasının ardından, karşılıklı olarak diyolağa devam etmenin yollarını aramak gerektiğine işaret etti.

''SESSİZ KALMAYACAĞIZ''

Türkiye'deki duruma ilişkin karşılıklı istişarelerde bulunmak istediklerini kaydeden Gabriel, "Ancak  Avrupa'dan daha da uzaklaşma konusundaki kararı Türkiye'nin vereceğini” belirtti. Almanya Bakan, "Türkiye'de son aylarda yaşanan gelişmeler konusundaki kaygılarına ilişkin olarak da sessiz kalmayacaklarını” vurgulayarak, "milletvekillerinin, muhaliflerin, gazetecilerin tutuklanmasının demokratik standartlara hiçbir şekilde uymadığını'' iddia etti.

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Rheinische Post gazetesine verdiği mülakatta, Türkiye'de sivil toplumu güçlendirmek için destek sağlayacaklarını da söyledi. Gabriel, bu alandaki çalışmalara ilişkin olarak, "gazeteciler arasında değişim programları düzenlediklerini, ülkede özellikle medyanın ve bağımsız haberciliğin desteklenmesi için projeler yürüttüklerini” belirtti.

''Burs programları ile bilim insanlarını desteklediklerini” sözlerine ekleyen Gabriel, gençler arası değişim programları için de mali desteği artıracaklarını söyledi.

''TÜRK HALKININ BİZE İHTİYACI YOK''

Türkiye'de güçlü, demokratik ve Avrupa düşüncesine sahip bir sivil toplum bulunduğuna işaret eden Gabriel, "Son yıllarda benim gibi, Türkiye'yi çok sık ziyaret edenler, ülkenin kaydettiği büyük ilerlemeyi hayretle karşılar. Bu nedenle Türk halkının kesinlikle olumlu tavsiyeler konusunda bize ihtiyacı yok. Belki somut yardım konusunda olabilir." dedi.

YORUMLAR 20
  • Ersoy21 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz istemiyoruz.
    Cevapla
  • kesin 6877 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar neyin kafasını yaşıyorlar böyle, kendi kendilerine çalıp oynayan Avrupa kendine gel artık
    Cevapla
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    eğer almanya bunu söylüyorsa biz derhal müzakereleri bitirdiğimizi bildirmeliyiz.
    Cevapla
  • MilleT 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte kurnaz sinsi olanlar. Saman altından su yürütenler. Türkiyeye iyi gözüküp milletin temeline dinamit koyanlar. İstemiyoruz AB ye girmeyi. Bosuna zahmet etmeyin.
    Cevapla
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde sessiz kalmiyoruz TÜRKIYE ile iliskilere devam diyorsaniz ADAM gibi olacak yok pkk yok fetö ye yok türkiye ye gizli düsmaliklarla yapilacak sa bir an önce bitiririnde dostumuz düsmanimiz belli olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'