Avrupalı inşaat şirketinde DEAŞ skandalı

Avrupalı dev şirketin Suriye'de faaliyetlerini sürdürmek için DEAŞ'a para ödediğinin ortaya çıkması CEO'nun istifasıyla sonuçlandı.

Avrupalı inşaat şirketinde DEAŞ skandalı
Avrupalı inşaat şirketinde DEAŞ skandalı
GİRİŞ 24.04.2017 14:43 GÜNCELLEME 24.04.2017 17:58
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Fransız ve İsviçreli inşaat şirketi LafargeHolcim Group'un 2012 ve 2014 yılları arasında Suriye'deki faaliyetlerine devam edebilmesi için ülkede DEAŞ da dahil olmak üzere birçok gruba para verdiği ortaya çıktı. Financial Times'ın haberine göre bu gelişmenin üzerine yapılan şirket içi araştırmanın ardından firmanın CEO'su Eric Olsen istifa etti. Dev inşaat şirketinin çalışanları kısa süre önce Jalabiya'da bulunan çimento fabrikasının güvenliğini sağlamak için 'kabul edilemez anlaşmalarda' bulunduklarını itiraf etmişti. Fransız basınında yer alan haberlere göre, dev şirketin 'güvenlik' karşılığında yaptığı ödemelerden bir kısmı terör örgütü DEAŞ'a gönderildi.

Skandal nedeniyle istifa eden Olsen, "Olaylara müdahil olmasam ve hatta farkında bile olmasam da, istifamın bu konuya maruz kalan firmaya huzur getireceğine inanıyorum" şeklinde konuştu. LafargeHolchim firmasının Suriye'deki militanlara yaptığı ödemenin Eylül 2014 tarihine kadar devam ettiği belirtiliyor. 

DEAŞ'TAN BELGE

Fransız basınında yer alan haberlere göre, şirketin kamyonları, 2013'te bölgede faaliyetlerini yürütebilmek için teröristlerin kurduğu kontrol noktalarını geçmek zorundaydı. Bu sıkıntının 'müzakereler sonucunda' aşıldığı, hatta DEAŞ'ın şirkete geçiş serbestisi taşıyan sözde bir belge çıkarttığı kısa süre önce ortaya çıkmıştı.

 

YORUMLAR 12
  • sosyolog 7 yıl önce Şikayet Et
    şirket değil avrupanın kendisi yardım niyetine göndermiştir
    Cevapla
  • memet 7 yıl önce Şikayet Et
    işid yıllarca sınırımızda bayrak açtı ve türkiye izledi. işide sınır kapısını açtı yine izledi, insanları canlı canlı kesip yakarken yine izledi. şimdide işid israilden özür diliyor,
    Cevapla
  • memet 7 yıl önce Şikayet Et
    israilli bakan işidin israile herhangi bir saldırılarında, işidin israilden izin istedigini demiş. hani şu toz kondurmadığınız ve kürtleri olsun türkmenleri olsun kesen bu işid canilerinden bahsediyorum.
    Cevapla
  • deli..dolu 7 yıl önce Şikayet Et
    ya ne skandalı batı deaş,ın sahibidir.,parayı veriyorlar ondan sonra kendi çıkarlarına hangi ülke karşı geliyorsa sözde dindar özde dinsiz ewenjelist hristyan terör örgütü deaş,ı kullanıyorlar tıpkı Türkiyemize karşı dış montajlı ermeniyaan terör örgütü teröristleri gibi.,şimdi günümüzde özellikle abd batı ab ülkeleri dindar müslüman kisvesi altında teröristleri besliyor ondan sonra devamlı islam ülkelerine ve Türkiyemize saldırttırıyorlar bu kadar Açık ve NEET.,
    Cevapla
  • Gurbetci 7 yıl önce Şikayet Et
    ah ah Allah cok büyük cok cav cav yapanlar iste böyle kendi kazdiklari kuyuya düsüyorlar, RTE ni yerden yere vurmuslardi DAES yardim ediyor diye eee ne oldu ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt