Londra'da terör baskını... peş peşe silah sesleri

İngiltere'nin başkentinde polis bir eve göz yaşartıcı gazla girdi, ardından peş peşe silah sesleri duyuldu.

GİRİŞ 28.04.2017 13:20 GÜNCELLEME 28.04.2017 13:42

İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan terör operasyonunda polis bir kadını vurdu. BBC, Londra'nın kuzeyindeki Willesden semtindeki bir evi hedef alan baskında silahların ateşlendiğini bildiriyor.

Dün akşam saatlerindeki operasyonda silahlı polisler Harlesden Road'daki bir eve göz yaşartıcı gazla girdi. Uluslararası haber ajanslarının geçtiği fotoğraflarda evin penceresindeki kurşun izleri görülüyor.

Görgü tanığı: Otomatik silahlı bir kişi yokuş aşağı kaçtı

Görgü tanığı Alex Paton, beyaz takım elbise giymiş bir kadının kelepçelendiğini gördüğünü söyledi. Paton ayrıca, maskeli ve silahlı polisler evin çevresindeyken bir kişinin otomatik silah ve gaz maskesiyle yokuş aşağı kaçtığını aktardı.

Mahallede yaşayan bir başka görgü tanığı, vurulan kadının karnının sol tarafı ve sol kolundan yaralandığı bilgisini verdi.

Bir diğer görgü tanığı ise, peş peşe silah sesleri duyduğunu belirterek baskın yapılan evde Müslümanların yaşadığını söyledi.



Polis: Bıçaklı saldırganla ilgisi yok

Altı şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda polis merkezine götürülenler arasında 16 yaşındaki bir genç de var. Kent semtinde ise 43 yaşındaki bir kadın tutuklandı.

Londra polisi, düzenlediği basın toplantısında bir terör saldırısı tehdidinin ortadan kaldırıldığını duyurdu.

Polis, operasyonun dün yanında üç bıçakla yakalanan şüpheliyle ilgisi olmadığını belirtiyor. Parlamento ve Başbakanlık çevresinde hareketli dakikaların yaşanmasına yol açan 27 yaşındaki saldırganın ismi henüz açıklanmış değil. Olay sırasında, Başbakan Theresa May'in Downing Street'teki konutunda bulunmadığı aktarılmıştı.

Londra'da geçen ay gerçekleşen saldırıda bir ciple Westminster Köprüsü üstündeki yayaları ezen Halit Mesud isimli IŞİD üyesi, parlamentonun bahçe duvarına çarparak durmuştu. Peşinden bir polisi bıçaklayarak parlamentoya girmeyi denemiş, bu sırada vurularak yakalanmıştı. Saldırıda biri polis dört kişi yaşamını yitirmişti.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim