Kralın Sarayının karşısında Türk bayrakları...

Hollanda basını şu sıralar Noordeinde Sarayı'nın karşısında bulunan bir binanın Türk bayraklarıyla donatılmasını konuşuyor.

Kralın Sarayının karşısında Türk bayrakları...
Kralın Sarayının karşısında Türk bayrakları...
GİRİŞ 11.05.2017 08:47 GÜNCELLEME 11.05.2017 08:49
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Habertürk'ün haberine göre Hollanda'nın parlamento merkezi Lahey'de Noordeinde Sarayı'nın karşısında bulunan bir binanın Türk bayraklarıyla donatılması, ülke gündeminden inmiyor.

Kral Willem Alexander'in çalışma ofisinin karşısındaki binanın bir Türk işadamı tarafından kiralandığı iddia edilmişti. Kentin şık caddelerinden Noordeinde'deki binanın yeni kiracısının kimliği belirlenemezken, binanın 38 yaşındaki sahibi Bobby Bras'la belediye arasında uzun süredir ciddi bir sürtüşme yaşandığı, bayrakların da bu tartışmaya 'alet edilmiş' olabileceği ifade ediliyor. 

Hollanda medyasındaki iddialara göre Bras, tarihi binayı 5 lüks dairelik bir apartmana dönüştürmek istiyor. Lahey Belediyesi ise tarihi olması sebebiyle binada yenileme çalışmalarına izin vermiyor. Bobby Bras'ın planlarını kabul etmeyen belediye üzerinde binayı Türk bayraklarıyla donatarak baskı kurmaya çalıştığı ileri sürülüyor.

Den Haag yerel partisi Groep de Mos Kral’ın çalışma sarayının karşısında bir binanın camlarına içten asılan Türk bayraklarının insanların tepkisini çekeceği için acilen kaldırılmasını istediği belirtildi.

Türk bayraklı binanın Lahey’in Noordeinde bölgesindeki çarşıda ve Hollanda Kralı Willem Alexander’ın çalışma sarayının çaprazında bulunmasına dikkat çeken Groep de Mos, bu tutumun kabul edilemez olduğunu savundu. Sadece Türk bayrağının değil Çin, Amerika vs bayrakları da olsa bu konumdaki binalara başka bir ülkenin bayraklarının asılmaması için belediyenin yaptırım uygulaması gerektiğini aktardı.

YORUMLAR 17
  • Holandadan.. 6 yıl önce Şikayet Et
    tarihi binayi 5 luks daireye cevirip para kazanmak istiyor.Belediye izin vermiyor,bitti ozaman.Almadan evel neye izin verilip diye arastirilsaydi.Fasist gruplar payini cikarir artik,bayrak ta alet edilmis yazik.Keske bizdede tarihi binalara biraz da hasasiyet gosterilseydi.Turkiye Holandadan daha tarih zengini fakat kucuk Holandanin daha cok tarihi eser binalari var?!
    Cevapla
  • a.cola 6 yıl önce Şikayet Et
    yok gardas yanlisin var,amsterdam ki,eski kiliseyi aldik camii oldu,gouda da,eski tarihi kilise is dikkani oldu.armut la elmayi karisdirmayalim suanki politika.
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Onlar bile anlamışlar dünyaya İslam'ın hakim olacağını şimdiden Türk bayrakları ile donatıyorlar.
    Cevapla
  • ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    sadece Türk bayrağı değil tüm bayraklar için aynı demiş... Hadi ordan pkk bayrağı olsaydı hiç sesiniz çıkmazdı alçaklar..
    Cevapla
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    batı ve gavur aşıklığı şimdide korku evhamına dönüşmüş görünüyor. bazıları aman batı neder korkusundan titremeye başlamış. suriyelilere yapılan muamele Allah katında ecrine ulaşır hiç endişe etmeyin. gerekirse AB deki 5 milyon vatandaşımızıda bağrımıza basarız unutmayın ahiret var hesap var. AB neder ABD neder diyenler dünyaya Kazık çaksın o AB ve ABD istediği gibi at oynatsın ve biz miskin miskin duralım uysal olalım aman efendim
    Cevapla
  • Halid bin Velid 6 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki Türkiye Hak ve Adalette Müslüman kimliği öndedir. Kur-anı Kerim v Sünnet bizim Rehberimizdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak