AB'den sığınmacı kararı!

AB'den Dimitris Avramopulos, 160 bin sığınmacının dağıtılmasını öngören mekanizmada yer almayan üye ülkeler hakkında soruşturma başlatılacağını açıkladı.

AB'den sığınmacı kararı!
AB'den sığınmacı kararı!
GİRİŞ 17.05.2017 02:24 GÜNCELLEME 17.05.2017 02:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopulos, 160 bin sığınmacının dağıtılmasını öngören mekanizmada yer almayan üye ülkeler hakkında soruşturma başlatılacağını açıkladı.

"160 BİN SIĞINMACIYI BÜTÜN ÜYELERE DAĞITACAĞIZ"

Avramopulos, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Fransa'nın Strazburg kentinde yapılan oturumunda, AB ülkelerinin, 160 bin sığınmacıyı kota sistemiyle Birlik ülkelerine dağıtılmasını öngören mekanizmada yer almasının hukuki ve ahlaki görevi olduğunu söyledi.

AB ülkeleri içişleri bakanlarının çoğunluğunun oyuyla kabul edilen mekanizmanın dayanışmayı esas aldığına işaret eden Avramopulos, "Söz konusu sistem sadece İtalya ve Yunanistan'ın çıkarlarını değil aynı zamanda tüm AB'nin çıkarına. Kota sistemiyle şu ana kadar yaklaşık 18 bin mülteci yerleştirildi ama bu rakam hedefin çok uzağında." dedi.

"BU ÜLKELERE SORUŞTURMA BAŞLATACAĞIZ"

AB üyeleri arasında bugüne kadar bir tane bile sığınmacı yerleştirmeyen ülkeler olduğuna dikkati çeken Avramopulos, "Dayanışma sadece birkaç üye ülkenin sorumluluğu olamaz. Ortak hedef, tüm üye ülkelerin sisteme orantılı ve adil bir şekilde katkı vermesi. Birçok üye ülkenin sisteme katkı vermesine rağmen maalesef 1-2 ülke bir kişi bile almadı. Bu ihlal anlamına geliyor. Eğer bir ay içinde ilerleme olmazsa Avrupa Komisyonu söz konusu ülkeler hakkında soruşturma başlatacak." ifadelerini kullandı.

ÖZELLİKLE ÜÇ ÜLKE

Komisyonun öğleden sonraki durum değerlendirmesinde bugüne kadar bir tane bile mülteci yerleştirmeyen üye ülkeler arasında Macaristan, Polonya ve Avusturya'nın isimleri zikredildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    160 bincik mi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…