Avusturya erken seçime gitme kararı aldı!

Avusturya'da parlamentodaki 6 parti, erken seçimin 5 ay sonra yapılması konusunda uzlaştı.

Avusturya erken seçime gitme kararı aldı!
Avusturya erken seçime gitme kararı aldı!
GİRİŞ 17.05.2017 07:54 GÜNCELLEME 17.05.2017 08:01

Avusturya'da, Başbakan Yardımcısı ve Halk Partisi (ÖVP) Başkanı Reinhold Mitterlehner'in istifasının ardından erken seçimin 15 Ekim'de yapılacağı bildirildi.

4 PARTİ ANLAŞTI

Ulusal Parlamentodan yapılan açıklamada, erken seçime gitme kararı alan ve hükümeti oluşturan ÖVP, Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) ve Parlamentoda yer alan 4 muhalefet partisinin erken seçim için 15 Ekim tarihinde anlaştığı belirtildi.

Açıklamada, Başbakan Christian Kern ile Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz'un varılan anlaşmayı onayladığı da ifade edildi.

Yeni ÖVP Genel Başkanı Kurz'un başbakan yardımcılığı görevini üstlenmemesi koalisyonda gerginliğe neden olurken, bu göreve Adalet Bakanı Wolfgang Brandstetter getirildi.

"KURZ SORUMLULUK ALMIYOR"

Başbakan Kern, Parlamentoda yaptığı konuşmada, Kurz'u sorumluluk almamakla eleştirerek, erken seçim tarihine kadar yasaların Parlamentoda sağlanacak çoğunlukla çıkartılacağını, bu nedenle başbakan yardımcılığı görevini kimin üstleneceğinin çok fazla bir öneminin olmadığını söylemişti. Kern'in bu değerlendirmesi, ülkede koalisyonun fiilen bittiği yorumlarına da neden oldu.

Merkez sağ parti ÖVP'nin yeni Genel Başkanı Sebastian Kurz, mevcut koalisyon hükümetinin seçim kavgalarına neden olduğu görüşünü paylaşarak, erken seçim çağrısında bulunmuştu.

Kurz ayrıca, hükümetin çalışma programında bulunan projelerin yaz sonuna kadar tamamlaması önerisi yapmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı