İngiltere Başbakanı May'den flaş karar! Durdurdu

Başbakan May "Polis, korkunç bir terör saldırısı olarak değerlendiriyor." diyerek seçim çalışmalarını durdurdu.

GİRİŞ 23.05.2017 07:57 GÜNCELLEME 23.05.2017 08:55
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

İngiliz polisi, Manchester kentinde bir konser salonunda yaşanan olayda 19 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 50 kişinin yaralandığını bildirerek, olayın terör saldırısı çerçevesinde ele alındığını duyurdu.

Manchester polisinden bölgedeki gelişmelerle ilgili yapılan açıklamada, kentin kuzeyindeki Manchester Arena konser salonunda ABD'li müzisyen Ariana Grande'nin konserinin bitiminde yerel saatle 22.35'te (TSİ 00.35) patlama yaşandığı iddiaları üzerine polisin olay yerine çağrıldığı belirtildi.

BAŞBAKAN MAY: POLİS TERÖR SALDIRISI OLARAK GÖRÜYOR

İngiltere Başbakanı Theresa May, Manchester Arena konser salonunda patlama yaşandığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Düşüncelerinin olayın kurbanları ve bundan etkilenenlerin aileleriyle olduğunu vurgulayan May, "Polisin korkunç bir terör saldırısı olarak gördüğü olayın tüm ayrıntılarının saptanması için çalışıyoruz." bilgisini paylaştı.

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn de olayla ilgili "korkunç" nitelemesinde bulunarak, "Düşüncelerim olaydan etkilenenler ve acil durum ekipleriyle birlikte." ifadesini aktardı.

SEÇİM ÇALIŞMALARINI ASKIYA ALDI

Öte yandan Başbakanlık kaynakları, May'in gelecek ay ülkede yapılacak erken genel seçim için yürüttüğü seçim kampanyasını askıya aldığını ve son gelişmelerle ilgili bugün gerçekleştirilecek acil kabine toplantısına başkanlık edeceğini duyurdu.

YORUMLAR 41
  • akıllı adam 6 yıl önce Şikayet Et
    ingiltere son günlerde işit operasyonları konusunda türkiyenin yanındaydı konu bununla ilgili olabilir akp kongresine yapılacak işit saldırısınında önlendiğini düşününce sanki abd politikalarını eleştirenler cezalandırılmaya çalışılıyor gibi gibi..
    Cevapla
  • aksesuar 6 yıl önce Şikayet Et
    kadın korku filminden fırlamış gibi
    Cevapla
  • açıklanmalı 6 yıl önce Şikayet Et
    hangi dine, inanca veya ırka mensup olursa olsun, masum insanların öldürülmesi kabul edilemez. şiddetle kınıyoruz, terör örgütlerini protesto ediyor. bütün dünyada hangi inanca, ırka, renge, dile mensup olursa olsun, türkiye masumların yanındadır. ingiltere hükümetine teröre karşı ihtiyaç duyulan her konuda koşulsuz destek verilmelidir. bu destek hükümetimiz tarafından açıkça da ilan edilmelidir. türkiye barışın safında, terörizmin karşısındadır.
    Cevapla
  • karga 6 yıl önce Şikayet Et
    abd pyd ye destek vermeye devam etsin, pyd yakında hem ingiltereyi, hem de abd yi vurur. terörü besleyenler onunla başbaşa kalır. ışid ve esed ne ise pkk pyd de odur. ingiltere halkına türk halkı olarak başsağlığı dileriz. üzüntümüz büyük. türkiye terörün en büyük düşmanıdır. ortadoğuya gıda, çadır, ilaç, ekmek yardımı yerine silah yardımı yapılmasını kınıyoruz. oraya giden her silah bir şekilde pyd nin ışidin ve esedin eline geçiyor. rusya gerçekleri geç de olsa gördü. esede verilecek her destek barışı daha da zedeler. masum insanlara zarar verir. dünya artık diktatör istemiyor. kavga istemiyor. iran da gerçeği görecek. ortadoğuya silah değil, barış lazım. iş, ekmek lazım.
    Cevapla
  • koca yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    reisim size söyledi bumerank etkisi yapar diye bakalım bu terör ateşi daha hanginize uğrayacak size dedik ama dinletemedik ateşle oynanmazzzz
    Cevapla
  • nail 6 yıl önce Şikayet Et
    zaten onu suçlu göstermek için bilerek yapıyorlar suçları onun üzerine atacaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...