Hawking: Trump Dünya'yı Venüs'e çevirecek

Dünyaca ünlü İngiliz fizikçi Stephen Hawking, ABD Başkanı Donald Trump'ın aldığı kararla dünyayı Venüs'e çevireceğini söyledi.

Hawking: Trump Dünya'yı Venüs'e çevirecek
Hawking: Trump Dünya'yı Venüs'e çevirecek
GİRİŞ 03.07.2017 12:47 GÜNCELLEME 03.07.2017 12:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dünyaca ünlü İngiliz fizikçi Stephen Hawking, ABD Başkanı Donald Trump'ın aldığı ülkesinin Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme kararının Dünya'ya zarar verebileceğini söyledi.

BBC'ye konuşan Hawking, Trump'ın ülkesinin Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme kararının geri alınamaz iklim değişikliklerine yol açabileceği uyarısında bulundu.

Hawking, "Bu adım Dünya'yı Venüs gibi sera gezegen olma yoluna sokabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Saldırganlığın insanın doğasında olduğunu savunan Hawking, hayatta kalmanın tek yolunun başka bir gezegende yaşamak olduğuna dikkati çekti.

Hawking, "Küresel ısınmanın tersine çevrilemez hale geleceği taşma noktasına yakınız. Trump'ın eylemleri Dünya'yı, sıcaklığı 250 derece olan ve sülfürik asit yağan Venüs gibi olmanın eşiğine getirebilir. İklim değişikliği karşılaştığımız en büyük tehlikelerden biri, eğer şimdi harekete geçersek önleyebiliriz. Donald Trump, iklim değişikliğinin kanıtlarını inkar ederek ve Paris İklim Anlaşması'ndan çekilerek güzel gezegenimiz için önlenebilir çevresel zarara neden olacak ve bizim ve çocuklarımız için doğal yaşamı tehlikeye atacak." ifadelerini kullandı.

Dünya'daki günlerimizin sayılı olduğunu ileri süren Hawking, değişimin içinde hırs olduğu ve insan genomuna da saldırganlık kattığı için endişeli olduğunu belirtti.

Yeryüzündeki çatışmanın azaldığına dair herhangi iz olmadığını belirten Hawking, teknolojinin askerileştirilmesi ve kitle imha silahlarının gelişmesinin de bu durumu daha korkunç hale getirdiğini söyledi.

Hawking, "İnsan ırkının hayatta kalması için en iyi umut uzayda bağımsız koloniler olabilir." iddiasında bulundu.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasından (Brexit) İngiltere araştırmalarının tamir edilemez biçimde zarar göreceğini söyleyen Hawking, bilimin iş birliğinde bir çaba olduğuna dikkati çekerek Brexit'in İngiliz bilimini yalnızlaştıracağını ve içe dönük hale getireceğini anlattı.

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında akdedilen son protokol olan Paris İklim Anlaşması, atmosferdeki sera gazı oranlarını düşürmeyi ve bu gazların olumsuz etkilerini en aza indirmeyi amaçlıyor. 2015 yılında Paris Konferansı'nda karara bağlanan anlaşma 2016 yılı başında imzaya açılmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, 1 Haziran'da, ülkesini Paris İklim Anlaşması'ndan çekme kararı aldığını açıklamıştı.

YORUMLAR 5
  • çebnioğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    sen kendin venüse dönmüşsün
    Cevapla
  • ustad seven 6 yıl önce Şikayet Et
    az kaldi coook az bekliyoruz sabirla adalet zamani kafirin kis mevsimi basliyacak
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    dünyaya bunun kadar kötü bakan ikinci bir insan yok her fırsatta dünyanın sonunu getiren bir felaketten bahsediyor. hollywood stüdyolarında yok bu kadar hayal gücü.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen kendini daha fazla yorma kardeş Türkiye var olduğu sürece kimse bi halt edemez...
    Cevapla
  • islamc 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunu bu Dusunemez Konusamıyor Bıle Fızıktan Yoksun Kişilik Bunu Birileri fotosunu Kullanıp Sıper Edip Sallama iLe Gundem Yapıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar