Cezaevini ziyaret edip FETÖ'cülere destek verdi

Alman vekil Harms, Gürcistan'da tutuklanan FETÖ'cüyü cezaevinde ziyaret edip destek verdi, serbest kalmasını istedi.

Cezaevini ziyaret edip FETÖ'cülere destek verdi
Cezaevini ziyaret edip FETÖ'cülere destek verdi
GİRİŞ 18.07.2017 10:27 GÜNCELLEME 18.07.2017 10:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu üyesi Alman milletvekili Rebecca Harms, hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ mensuplarına destek vermeye devam ediyor. Gürcistan’da FETÖ’ye ait Özel Demirel Kolejinin yöneticisi olan ve 24 Mayıs 2017 tarihinde yakalanan Mustafa Emre Çabuk’u cezaevinde ziyaret eden Harms, bırakılması için Gürcü yetkililerden yardım istedi. FETÖ’nün avukatlığına soyunan Harms, Türkiye’de yargının bağımsız olmadığını iddia ederek Çabuk’un iade edilmemesini istedi.

Tiflis’de tutuklu olan Çabuk’un ailesini ve çalıştığı okulu da ziyaret eden Harms, ayrıca iadenin gerçekleşmemesi için de kampanya başlattı. Harms, daha sonra da Batum’a geçerek uluslararası bir konferansa katıldı. Euronest, 2009 yılında AP’nin Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, Moldova ve Ukrayna ile ilişkileri geliştirmek amacıyla kurduğu bir komisyon.

Adalet Bakanlığı yetkilileri, Çabuk'un FETÖ'nün Gürcistan'daki kolejinin hisselerini satarak kaçmaya çalışırken yakalandığını söyledi. Gürcistan’dan iltica talebinde de bulunan Çabuk’un bu isteği kabul edilmeyince, Almanya’dan destek geldiğine dikkat çeken Adalet Bakanlığı yetkilileri ''Çabuk'un bu terör örgütünün yurt dışı yöneticilerden olduğunu düşünüyoruz. İadesinin ardından diğer bağlantıların teşhisi için getirilmesi önemli olacaktır'' dediler.

Bu arada Harms, Türkiye’nin FETÖ’ye ilişkin yaptığı uluslararası girişimleri boşa çıkarmak için de çalışıyor. Harms, AP’nin Afrika ülkelerine yönelik FETÖ’nün faaliyetlerinin korunması kararı çıkması için kulis yapıyor. Terör örgütünün çıkarlarını her platformda korumaya çalışan Harms, bununla da kalmayıp parlamenter olarak FETÖ’nün bulunduğu ülkelerin yöneticileri ile diplomatik kanallardan temas kurup destek veriyor.

Harms, daha önce de PKK’ya açık desteği ile öne çıkmıştı. PKK’nın Avrupa’daki kasası olarak bilinen Nedim Sever’in 2008 yılında Fransa’da tutuklanması üzerine Harms, devreye girmişti. Sever’in serbest kalması için yoğun kulis çalışmaları yapan Harms, aynı yöntemi Avrupa’daki diğer ülkelerde diplomatik girişimleri sayesinde PKK ve DHKP-C mensupları için de gerçekleştirdi.

YORUMLAR 5
  • Vangölü 6 yıl önce Şikayet Et
    Pkk hdp chp almanya
    Cevapla
  • Ilhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizi bildigibi yapsin alcaklar
    Cevapla
  • Sen kimsin 6 yıl önce Şikayet Et
    Yargının bağımsızlığı teröristleri serbest bırakmakla oluyor size göre
    Cevapla
  • Ecel 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunun basina bir sey gelmesinden korkuyorum..
    Cevapla
  • Görele 6 yıl önce Şikayet Et
    Destekle sizi de gün gelir desdeklerler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!