Türkiye'den şok istek! Serbest bırakın

FETÖ, PKK ve DHKP-C teröristlerine oturma izni veren ve konuyu "yargının kararı" diyerek geçiştiren Merkel, Türkiye'de tutuklanan Alman ajanın serbest bırakılmasını istedi.

Türkiye'den şok istek! Serbest bırakın
Türkiye'den şok istek! Serbest bırakın
GİRİŞ 18.07.2017 23:52 GÜNCELLEME 18.07.2017 23:53
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Türkiye'de tutuklanan Alman vatandaşı Peter Steudtner'in Büyükada'da gizli bir toplantı yaparken yakalanarak tutuklanmasına Almanya'dan tepki geldi. Berlin'de bir açıklama yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, büyükada toplantısında tutuklanan Steudtner'in serbest bırakılmasını talep etti.

"HAKSIZ OLDUĞU KANISINDAYIZ"

Merkel, "Biz bu tutuklamanın net olarak tamamen haksız olduğu kanısındayız" diye konuştu.

DW'de yer alan habere göre Merkel, Alman hükümetinin Steudtner'in serbest kalmasını sağlamak için her düzeyde girişimde bulunacağını da sözlerine ekledi. Merkel, "Kendileri açısından bu tutuklamaların suçsuz insanların zorlu bir sürece sokularak cezaevine gönderildiği bir başka olay olduğunu" ve "bunun da büyük bir endişe kaynağı olduğunu" ifade etti.

"YARGI" KELİMESİNİ KULLANMADI

Ülkesindeki teröristlere oturma izni ve maaş verilmesini "yargının kararı" diye açıklayan Merkel, Alman ajanı Peter Steudtner'in tutuklanmasıyla ilgili "yargı" ifadesini hiç kullanmayarak "Türk makamları tarafından tutuklanması" ifadesini kullandı.

SAVCILIK: AJAN SORUŞTURMASI YÜRÜTÜLÜYOR

Adalar Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Büyükada'da bir otelde gizli toplantı yapan 10 kişi gözaltına alınmış, bunlardan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser, Günal Kurşun, Özlem Dalkıran, Veli Acu, Ali Garavi ile Peter Steudtner tutuklanmıştı.

Sanıklardan bazılarını PKK ile bağlantıları belirlenmiş, bazılarının FETÖ'cülerle sık sık görüştüğü tespit edilmişti. Savcılık ayrıca, şüphelilerle ilgili "terörizmin finansmanı" ve "casusluk" eylemleri yönünden soruşturma yürütüldüğünü de açıkladı.

YORUMLAR 107
  • Sed 6 yıl önce Şikayet Et
    iki kelime: alman mali
    Cevapla
  • uğur 6 yıl önce Şikayet Et
    merkel istiyorsa yakalana kişiyi casuluktan t.c assın
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Eee Yargının kararı ajan oldukları? Merkel karara saygı duyacak.!
    Cevapla
  • Yalnızbozkurt 6 yıl önce Şikayet Et
    sıkıştıysa tuvalete gitsin. devlet temsilcisi vasfından uzak liderlerin sıkıntısı Türkiye Cumhuriyetini bağlamaz. türkiye Cumhuriyeti almanyanın terörle iç içe olmasından kaygı duymaktadır.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    oldu canım hemen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi