Almanya'da Türkler seçime katılsın diye...

Almanya'da Türklerin seçime katılımını arttırmak için Hacivat Karagözlü kampanya başlatıldı.

Almanya'da Türkler seçime katılsın diye...
Almanya'da Türkler seçime katılsın diye...
GİRİŞ 22.07.2017 16:06 GÜNCELLEME 22.07.2017 16:11
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Eylül ayında gerçekleştirilecek Federal Parlamento seçimlerinde Türkiye kökenli Alman vatandaşlarının da oy kullanmalarını teşvik etmek amacıyla Berlin Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB), bir kampanya başlattı. Kampanyada Hacivat ve Karagöz figürleri kullanıldı.

''Hacivat ile Karagöz yine yollarda'' adı altında yürütülen kampanya kapsamında, sokağa çıkan TBB’liler, sokakta karşılaştıkları vatandaşlara üzerinde Hacivat Karagöz figürlerinin bulunduğu kartpostallar dağıtarak, seçimlerde oy kullanmanın ne kadar önemli olduğunu anlattılar.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • Düşünen Adam 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'da o kadar Türk var bence aralarından Türkiye'nin alehinde karar alınacağında savunacak ve Türkiye'ye karşı yapılan faaliyetlerde mecliste bizi savunacak vekiller olmalıdır.Artık bir parti kurup Türklerin onları desteklemesi lazım.
    Cevapla
  • ElliSekiz 6 yıl önce Şikayet Et
    "Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez." (Mâide Sûresi, 5:51) Al birini vur ötekine bunların hiç birinden dost olmaz onun için almanyada yaşıyan Türkler kesinlikle oy kullanmamalı .
    Cevapla
  • samimi 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka simdi.
    Cevapla
  • Kader 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada yaşayan Türklere sesleniyorum. Hiç kimse seçime katılmasın.
    Cevapla
  • Beto 6 yıl önce Şikayet Et
    Oyum inadina AfD ye!!!Adet etmistik bir zamanlar yesillere veya sosyal demokratlara oylarimizi vermeye,zanederdikki o partilerdeki Türk kökenli vekiller "bizleri" de temsil ediyor ama Cem Özdemirin baslattigi ermeni tasarasi ile bütün türk kökenli vekiller gercek yüzlerini gösterdiler..hic de bizlerden degilmisler.Asimilasyon dan öte olmus bu soylarini satanlar..!
    Cevapla
  • kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    En dandik kim ise hepsi ona oy versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...