Ege’deki büyük krizin altından ABD çıktı

3 Temmuz 2017’de, Türk bandıralı ticaret gemisine Yunan Sahil Güvenlik botundan ateş açılmış, Yunan tarafı gemide uyuşturucu taşındığını iddia etmişti.

Ege’deki büyük krizin altından ABD çıktı
Ege’deki büyük krizin altından ABD çıktı
GİRİŞ 25.07.2017 08:19 GÜNCELLEME 25.07.2017 08:19
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Ege Denizi’nde Türk bandıralı yük gemisine Yunan Sahil Güvenlik botundan ateş açılmasıyla Ankara-Atina arasında patlayan krizin, arka planına ulaşıldı. İskenderun’dan aldığı yükle İzmit Körfezi’ne doğru seyreden 4300 DWT taşıma kapasitesine sahip ACT isimli Türk bayraklı kuru yük gemisine, 3 Temmuz 2017’de Yunan Sahil Güvenlik botları Rodos Adası açıklarında ateş açtı. Uluslararası sulardaki gemiye 16 kurşun isabet etti. Türk Dışişleri Bakanlığı, “Yunan makamlarının insan yaşamını hiçe sayan ölçüsüz hareketini kınıyoruz. Hangi sebeple olursa olsun bunun izahı yoktur” açıklaması yaparken, TSK bölgeye bir hücumbot ile iki sahil güvenlik botu gönderdi.

‘UYUŞTURUCU ÇIKMADI’

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Türkiye, olay üzerine Yunanistan’a nota vererek bilgi istedi. Yunanistan, “Kuruyük gemisinde uyuşturucu taşındığı yönünde ABD Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi’nin (DEA) istihbarat verdiğini, geminin durdurularak aranmak istendiğini, uyarıları reddetmesi üzerine de prosedür uyarınca geminin güvenli yerlerine ateş açıldığını” Türkiye ile paylaştı.

Yunanistan’dan gelen bilgi üzerine gemi, Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin kontrolünde MarmarisLimanı’na çekildi. Narkotik ekipler ve dedektör köpeklerle gemi arandı; uyuşturucu bulunmadı.

AÇIKLAMA İSTENDİ

Türkiye, krize neden olan istihbaratı verdiği belirlenen DEA’nın, Ankara ve İstanbul’daki ofislerindeki yetkilileri çağırarak istihbaratın kaynağını sordu. DEA yetkilileri önce istihbaratın kaynağının kendileri olmadığını savundu. Türkiye, “O zaman gerekli açıklamaları yapın” uyarısında bulundu. DEA yetkilileri, konuyla ilgili açıklama yapacaklarını belirtti, ancak aradan iki hafta geçmesine rağmen bir açıklama gelmedi. Türkiye, bu arada Yunanistan’a istihbaratın DEA’dan verildiğini bir kez daha teyit etti. Tartışmalı istihbarat, Türkiye ile Yunanistan’ı karşı karşıya getirdi.

YORUMLAR 25
  • semih 6 yıl önce Şikayet Et
    gemi türkiye içinde bir şehirden bir şehire yük taşıyor bunu karadanda yapabilir :) bu çok saçma bir bahane ama abd olduğunu zaten biliyorduk savaşı egeye kaydırmak istediler yemezler
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD, Erbil’deki askeri üssüne Akdeniz’den lojistik sağlayarak tam faaliyete geçirebilmesi için, Erbil’i bir koridorla Akdeniz’e açmak zorunda. ABD’nin çöküşü ya da dünya liderliği bu projenin gerçekleşmesine bağlı. Yani bu koridorun açılması ABD için ölüm kalım meselesi. Bu koridorun önündeki tek engel Türkiye. PKK’nın Amanos yapılanması bu yüzden vardı. 15 Temmuz öncesi ABD’nin terörist askerleri Hatay ve Kilis sınırına bu yüzden yığınak yapmıştı. ABD ağzıyla konuşan SDG, 2016 Eylül’de Hatay’ı işgal edeceklerini bu yüzden duyurmuştu ve uzun zamandır silahlandırdığı PYD/YPG’nin adını şimdi bu yüzden SDG olarak değiştirdi.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu güne kadar koridoru açamayan ABD, Türkiye’nin bu koridorun önünden çekilmesi için şimdi de Yunanistan’ı devreye sokuyor. Türkiye’nin Askeri gücünü Suriye’den çekip, Yunanistan sınırına kaydırması için elindeki son maşa olan Yunanistan’ı üzerimize salmayı planlıyor. Panos Kammenos bu yüzden savunma bakanı yapıldı. Aynı dönemde içimizde kalan son kırıntıları da KK eliyle sokağa döküp karambolde ABD terör ordusu PKK=YPG=SDG ile Hatay’ı işgal etmeyi deneyecek. Son maşası da başarılı olamazsa ABD kendi ordusuyla uçağıyla gemisiyle saldıracak.
    Cevapla
  • bayburtlu ethem 6 yıl önce Şikayet Et
    bence boşlaf zamanı geride kaldı artık gücümüzü birileri görmeli arkamızdan iş çevirmeyi bırakmalı
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin de arkasında dünyanın en büyük terör devleti israil çıkar Almanlar yahudileri katlederken çok haklılardı
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    O zaman bu DEA' yı ülkemizden kovalım kardeşim. Türkiye yol geçen hanımı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim