Almanya ile Türkiye'ye arasında dev silah satışı!

Almanya-Türkiye arasındaki gerginliğe rağmen Almanya, Türkiye'ye 5 milyon 600 bin euro değerinde silah satışı gerçekleştirdi.

Almanya ile Türkiye'ye arasında dev silah satışı!
Almanya ile Türkiye'ye arasında dev silah satışı!
GİRİŞ 11.08.2017 09:31 GÜNCELLEME 11.08.2017 09:40
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Almanya'daki silahlanma firmalarından bu yılın ilk dört ayında Türkiye'ye 5 milyon 600 bin euro değerinde silah ve mühimmat sattı.

Ekonomi Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, bu rakam daha önce izni verilmiş ve bu yılın başından itibaren sevkiyatı gerçekleşmiş silah ve mühimmatı içeriyor.

HÜKÜMETİN ONAYI GEREKİYOR

Açıklamasında bu satışlardan bir kısmına yıllar önce izin verildiğini vurgulayan Bakanlık, Almanya'nın NATO müttefiki Türkiye'ye 2016 yılında 49 milyon euro değerinde silah ve mühimmat satışı yaptığını kaydetti.

Deutsche Welle'nın haberine göre, bu rakamın 2015'te ise 26 milyon 500 bin euro olduğu belirtildi. Almanya'da yasalara göre silah firmalarının ülke dışına yaptığı satışları hükümetin onaylaması gerekiyor.

22 MİLYON EUROLUK YENİ İHRACAT LİSANSI

Alman Ekonomi Bakanlığı'nın verilerine göre, 2017 yılının ilk dört ayında Türkiye'ye toplam 22 milyon euro tutarında silahlanma malzemeleri için satış izni verildi. Bakanlığın açıklamasında geçen yıl ise Türkiye'ye toplamda 83 milyon 900 bin euro tutarındaki silah ve mühimmat satışına izin verildiği kaydedildi.

YORUMLAR 29
  • Bunyamin 6 yıl önce Şikayet Et
    yaw bir futbolcu bonservis ucreti bile degil bu kaldi ki dev bir satis olsun...
    Cevapla
  • iremmmm 6 yıl önce Şikayet Et
    eyyyyyy Almanya! sen kimsin ya!
    Cevapla
  • Osman nuri 6 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli erbakan döneminde almanya bizden aldığınız silahlarla pkk ya ateş edemezsiniz demişti. Iç işleri bakanlığının bilgisi var mi ?
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    ince mesaji anlamayip rakama bakanlar , uyuyun uyuyun . etrafimiz bukadar sarili iken , aselsam neye yetistirecek . 1 senede adamlarin 50-60 senelik teknolojisine mi yetisecen . devlet aklina , bizim kuşlar yetmez . gorummeyene bakin
    Cevapla
  • DEV 6 yıl önce Şikayet Et
    5 milyon dolara ufak bir çiftlik sattım pardon DEV...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş..."
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...