Hayatı boyunca hiç görmediği Türk babasına kavuştu

Danimarka’da yaşayan 52 yaşındaki Thomas Knudtsen, hiç görmediği Türk babasına kavuştu.

Hayatı boyunca hiç görmediği Türk babasına kavuştu
Hayatı boyunca hiç görmediği Türk babasına kavuştu
GİRİŞ 15.08.2017 10:48 GÜNCELLEME 15.08.2017 11:59
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Danimarka’nın başkenti Kopenhag yakınlarındaki Stevns kasabasında yaşayan 52 yaşındaki Thomas Knudtsen, Danimarka Ulusal Televizyon kanalı DR1 aracılığıyla hiç görmediği Türk babasına kavuştu.

DR1’de yayınlanan "Sporlös" (İz Bırakmadan) adlı programa başvurarak babasını bulmak istediğini söyleyen Thomas Knudtsen, televizyon ekibi ile önce Londra’ya gitti, ancak Londra’da babasının izine rastlayamadı. Babasının Kıbrıs Türk’ü olduğunu söyleyen Knudtsen, televizyon ekibi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giderek nüfus müdürlüğünden araştırma yaptırdı, ancak burada da bir sonuç alamayınca Kıbrıs gazetesine, babasının gençlik resminin yer aldığı bir ilan vererek beklemeye başladı. İlanın yayınlandığı günü bir kadın, ilanda yer alan telefon numarasından DR tercümanı gazeteci Sultan Çoban’ı arayarak Thomas Knudtsen’in halası olduğunu ve kendisini görmek istediklerini söyledi.

1964 YILINDA ÇALIŞTIĞI RESTORANDA TANIŞTILAR

Lefkoşe Bölgesinde Güzelyurt ilçesine bağlı Gaziveren köyünde oldukça duygu yüklü anların yaşandığı aile buluşmasında Thomas Knudsten babasının yaşadığını, Londra’da oturduğunu ve babasının 10 kardeşi olduğunu öğrendi. Babaannesiyle de karşılaşan Thomas Knudtsen Kıbrıs’taki aile buluşmasında 250 kişilik yeni bir Türk ailesine kavuştuğunu söyledi. Kıbrıs’taki ilk karşılaşmanın ardından hemen Londra’ya giden Thomas Knudtsen, Tottenham’da eşiyle birlikte yaşayan 74 yaşındaki babasıyla karşılaştı ve burada üvey kız kardeşine de "merhaba" dedi.

Thomas Knudtsen’in babası Danimarka’da bir oğlu olduğunu her zaman bildiğini, etrafındakilerin buna inanmadıklarını anlattı ve Thomas’ın annesiyle, 1964 yılında çalışmakta olduğu bir restoranda tanıştığını ve kısa süreli aşk yaşadıklarını anlattı. Thomas’ın annesi Danimarka’ya dönerken yanında gitmek istemediğini söyleyen baba Mehmet Hüseyin, hayatına Londra’da devam ettiğini söyledi.

1964 yılında Londra’da İngiliz bir ailenin yanında çocuk bakıcısı olarak çalışan Danimarkalı Bodil Knudsen, 1965 yılında Danimarka’ya dönünce hamile olduğunu anladı ve eşi Mehmet Hüseyin’e durumu anlattı. Ancak Mehmet Hüseyin Danimarka’da doğan oğlu Thomas’ı hiç görmedi. Bundan 10 yıl önce annesini kaybeden Thomas Knudtsen, DR1 programını arayarak babasını bulmada yardımcı olmalarını istedi.

DR1’de yayınlanan “Sporlös” programı hiç görmedikleri aile üyelerini bulmak isteyen kişilerin durumunu ele alıyor ve onlarla birlikte aile yakınlarını bulmak için yola çıkıyor. Program Danimarka’da en çok izlenen programlar arasında yer alıyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • abdurrahman 6 yıl önce Şikayet Et
    herkes sonuca gore yaziyor! sebep lerden bahseden yok!
    Cevapla
  • Ömer Faruk KOCA 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben bile duygulandım okurken.
    Cevapla
  • Halk 6 yıl önce Şikayet Et
    Babam beni bilecek ve hiç aramayacak..Benimkide öyle yaptı 39 yaşındayım bukadar daha yaşasam asla aramam.
    Cevapla
  • Enteresan 6 yıl önce Şikayet Et
    O değil de şıp demiş babasının burnundan düşmüş
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Babalik bumu cocugunun oldugunu biliyor ama....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı