Korkunç gelişme! 120 adet bulundu

İspanya'nın Barcelona kentindeki terör saldırısının ardından ikinci bir saldırı hazırlığı çökertildi. Teröristlere ait 120 adet gaz bombası kapsülü bulunduğu açıklandı.

Korkunç gelişme! 120 adet bulundu
Korkunç gelişme! 120 adet bulundu
GİRİŞ 20.08.2017 14:31 GÜNCELLEME 20.08.2017 15:23

Katalonya polisi, İspanya'nın Barcelona kentindeki La Rambla Caddesi’nde düzenlenen araçlı saldırının ardından, Barcelona’da bir saldırı daha düzenlemek için kullanılması planlanan 120 adet gaz bombası kapsülü bulduklarını açıkladı.

Katalonya emniyetinden bir sözcü, Barcelona’daki La Rambla Caddesi ve sahil kasabası Cambrils’te düzenlenen ve 14 kişinin ölmesine neden olan araçlı terör saldırılarının ardından, zanlıların üçüncü bir saldırının hazırlığını yaptığına işaret eden 120 gaz bombası kapsülü bulduklarını söyledi.

Emniyet sözcüsü ayrıca, La Ramble Caddesi’nde düzenlenen saldırıda araçta sadece bir kişinin olduğuna inandıklarını fakat bu kişinin kimliğini doğrulayamadıklarını ve Fransa'ya kaçmış olabileceğini kaydetti.

Polis yetkilisi, Barcelona ve Cambrils’te düzenlenen saldırıların baş şüphelilerinden olan Fas doğumlu 22 yaşındaki Younes Ebuyakub’un kredi kartı ile üç kamyonetin kirasının ödendiğini öğrendiklerini de belirtti.

Yetkilinin anlattığına göre, kamyonetlerden biri La Rambla saldırısında kullanıldı, diğeri Barcelona’nın 70 kilometre uzağındaki Vic kentinde bulundu, üçüncü kamyonetse Ebuyakub’un ikamet ettiği Ripoll kentinde bulundu.

Ebuyakub’un bulunması için İspanya’nın kuzeydoğusunda geniş çaplı bir operasyon yürütülüyor.

Katalonya polisi, zanlıların kiraladıkları kamyonetlere bomba yükleyip çok daha büyük bir saldırı düzenlemeyi planladığına inanıyor. Fakat polise göre, zanlıların bomba hazırladığı Alcanar’daki evde yaşanan patlama, bu planın değişmesine yol açtı.

KAYNAK: SPUTNİK, DAİLY MAİL
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakırlı yaşlı teyzeyle samimi sohbeti